Открийте ни и в

Здраве

Хапчето на Merck срещу COIVD влиза в късна фаза на проучване

От компанията посочиха кога очаква да излязат първите резултати от фаза 3 на проучването

публикувано

на

Сн. Pixabay

Merck и нейният партньор Ridgeback Biotherapeutics заявиха в сряда, че са започнали записване на пациенти за късен етап на изпитване (Фаза 3) на експерименталното им лекарство molnupiravir за превенция на инфекция с Covid-19, съобщава Reuters.

Пероралното антивирусно лекарство ще бъде проучено при над 1300 доброволци, за да се види дали може да предотврати разпространението на коронавируса, предаде БНР.

През юни стана ясно, че препаратът на Merck е с много голям потенциал в началните моменти от заразяването с COVID, но се оказа не толкова ефективен при третиране на пациенти приети в болница.

През юни Merck заяви, че правителството на САЩ се е съгласило да плати около 1,2 милиарда долара за 1,7 милиона курса на експерименталното лечение на COVID, ако е доказано, че то работи във отделно течащо голямо изпитване, което е разрешено от американските регулаторни органи.

Merck и правителството на САЩ имат споразумение за перорално лечение на COVID

Новото проучване на късен етап включва участници, които са на възраст най-малко 18 години и остават в едно домакинство с някой, заразен със симптоматичен COVID.

“Тъй като пандемията продължава да се развива и се съобщават скокове на заразените на много места по света, важно е да проучим нови начини за защита на хората, изложени на коронавируса, от заразяване със симптоматичен COVID.

Ако успеем, molnupiravirможе да осигури важна допълнителна опция за намаляване на тежестта на COVID в обществото, отбелязва Ник Карцонис, старши вицепрезидент на Merck Research Laboratories.

Очаква се първите резултати от изследването да бъдат получени в края на тази година

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА