Открийте ни и в

ЧИКАГО

Хиляди без електричество по време на опасните горещини в Чикаго

Фокусът във вторник беше почистването на разрушенията

публикувано

на

Сн.: АРА/БГНЕС

Хиляди хора в района на Чикаго останаха без електричество във вторник вечерта, след тежките гръмотевични бури в понеделник и точно преди началото на опасно горещото време в сряда.

Силни бури преминаха през града, западните и северозападните предградия в понеделник вечерта. Фокусът във вторник беше почистването на разрушенията.

Екипите в западното предградие Белууд работиха усилено, след като бурята премина в понеделник вечерта. Горещината пък допълнително затруднява и без това предизвикателната работа.

Гръмотевична буря помете района на Чикаго

Катрина Боди каза, че това е адът, след като остана без ток в горещото време. „Никога не съм била в ада, но се чувствам така в момента“, каза Боди.

В съседство прехвърчаха искри от падналите електропроводи в дома на Катрин Лейк. Тя също беше оставена на тъмно. „Чух нещо да пука и отидох до прозореца и видях малки искри“, каза тя. „Цяла нощ бях в тъмното, осветявайки със свещи.”

Дърво смачква колата на Маркейс Армстронг. Той не е пострадал, но е бил принуден да излезе навън в горещината, за да ремонтира колата си.

„Имаше стъкла навсякъде“, разказва Майкъл. “В горещината беше ужасно да се опитвам да поправя колата си. Само да се кача в колата си, жегата беше ужасна, защото нямам предно стъкло.”

Енергийните екипи останаха в Белууд, докато възстановиха захранването на Боди във вторник вечерта. „Радвам се, че сега захранването е отново включено“, каза тя. — Дълги 24 часа, да.

Очаква се захранването да бъде напълно възстановено във всички засегнати райони до сряда следобед.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА