Открийте ни и в

Здраве

Хиляди хора загинаха през юли поради екстремните горещини в Европа

Силните горещини и жаждата са рискови фактори за хора с респираторни заболявания и сърдечноболни

публикувано

на

Беше съобщено, че хиляди хора са загубили живота си миналия месец поради екстремните температури, при които термометрите са отчитали 45 градуса в някои страни в Европа.

Според новините, публикувани на сайта Politico Europe, температурите на въздуха в целия европейски континент са се повишили значително миналия месец, достигайки пик в средата на юли, особено на 18-20 юли.

В Англия и Германия температурите достигнаха 40 градуса през юли, докато сушата, горските пожари и замърсяването на въздуха се увеличиха в цяла Европа през същия период.

Докато данните в повечето европейски страни сочат увеличение на броя на хората, загубили живота си в средата на юли, експертите твърдят, че това се дължи на температурата.

Според първите констатации през въпросната седмица в Германия са регистрирани 3 хиляди повече смъртни случая, отколкото през последните 5 години, с изключение на тези, причинени от Covid-19. В Англия за същия период са починали 1180 души.

В Испания и Португалия, където термометрите показваха 45 градуса, смъртните случаи в средата на юли достигнаха най-високото ниво в сравнение с предходни години.

В средата на юли бяха регистрирани 2700 смъртни случая, което беше най-малкото в Испания за последните 5 години, а в Холандия, която беше засегната от екстремни горещини, бяха регистрирани 559 повече смъртни случая през същия период в сравнение с предходни години.

Отбелязва се, че силните горещини и жаждата са рискови фактори за хора с респираторни заболявания, сърдечно болни, както и хора със заболявания като Алцхаймер.

От друга страна, експертите посочват, че екстремната гореща вълна е резултат от изменението на климата.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА