Открийте ни и в

Коронавирусът

Хората с чувство за тревожност са тези, които се презапасяват с тоалетна хартия по време на пандемия

потребителите, които се отдават на паническо пазаруване, най-често проявяват подобно поведение заради личностните си характеристики.

публикувано

на

pixabay

Хората с чувство за тревожност са тези, които най-вероятно ще се презапасят с тоалетна хартия по време на пандемия, установи швейцарско-германско изследване.

Според екипа на Лиза Гарбе от швейцарския университет “Сен Гален” хората, които се чувстват заплашени, най-често складират в големи количества стоки, които едва ли ще могат да употребят изцяло. По нейните думи потребителите, които се отдават на паническо пазаруване, най-често проявяват подобно поведение заради личностните си характеристики.

“Притеснителните и тревожни натури имат тенденция да преувеличават страховете си и поради тази причина са сред най-често срещаните презапасили се клиенти с тоалетна хартия”, пише Лиза Гарбе в изданието PLOS One.

Търговците отчетоха седемкратно увеличение на изкупуването на тоалетна хартия в зората на пандемията, се посочва в проучването. Все още е загадка къде са отишли излишните количества.

Екипът изследвал над 1000 пълнолетни граждани от 35 страни и техните покупки през последните пет месеца.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА