Открийте ни и в

ХОРОСКОП

ХОРОСКОПЪТ ЗА 11 ДЕКЕМВРИ: Телци, чакат ви емоционални изненади! Деви, у вас ще бушуват страсти!

bgvoice

публикувано

на

ОВЕН

Ще искате да отхвърлите старомодните разбирания и ограниченията на обществото. Ще имате печалба от хазарт или ще се възползвате от щедростта на член от семейството. Ще бъдете изненадани от жена с неочаквани подаръци. Въпреки всичко днес ще бъдете песимистично настроени. Разходите ви ще превишат бюджета ви и трябва да намерите начин да избегнете повторението на  тази ситуация.

 

ТЕЛЕЦ

Много сантиментални моменти ви очакват днес. Очакват ви и изненади в емоционален план. Може би ще започнете вълнуваща и необикновена любовна история. Всичко може да се случи по време на пътуване, което ще има значително влияние по-късно в живота ви. В края на деня свободата ви ще нарасне, също и умението ви да се занимавате с важни въпроси. Взаимоотношенията ви обаче могат да станат неясни и трудни.

 

БЛИЗНАЦИ

Възможно е да попаднете на хора, които ще се опитат да ви разубеждават да се откажете от действия, които са извършвани от години. Денят не е подходящ да се заемате с каквито и да било преговори или договори, дори и хората, с които ги осъществявате, да са напълно честни. Колкото по-малко са намесени в ситуацията, толкова повече свобода на действие ще имате. Ако обаче имате конкретни стремежи, ще постигнете желаното.

 

РАК

Благосклонността на шефа ще ви позволи да работите свободно и да получавате един след друг по-впечатляващи резултати. Може да разчитате и на повишение. Само не се увличайте в задкулисни игри и не се опитвайте да постигате целите си за сметка на колегите. Не забравяйте, че добрите професионални резултати сега ще бъдат много по-полезни от гледна точка на израстването в кариерата, отколкото умело заплетените интриги.

 

ЛЪВ

Днес ще можете да организирате времето си, да отделите важното от маловажното и да се отървете от ненужните мисли. Най-вероятно ще имате шанса да спечелите честна победа в конкурентна борба. За да успеете, обмислете внимателно всичките си действия, не рискувайте напразно и не влизайте в словесни престрелки с околните. В личните взаимоотношения не очаквайте спокойствие.

 

ДЕВА

През деня у вас ще бушуват страсти, ще възникват подозрения и конфликти с последващо бурно помирение. Събитията от деня ще ви накарат да нервничите и в същото време ще ви дават усещане за пълноценен живот. Потопете се в емоциите, но все пак се постарайте да се въздържате от крайни решения. В действителност, вероятността те да доведат до голямо разочарование, е доста висока. Неспокойствието в любовния ви живот ви прави нервни.

 

ВЕЗНИ

Събитията днес ще извадят на показ някои нерешени проблеми в личните или професионалните ви взаимоотношения. Разговорите няма да бъдат особено лесни и приятни, но може би във ваша полза ще бъде, ако обсъждате проблемите, вместо да ги избягвате с надеждата, че ще се разрешат от само себе си. Нещо повече, има вероятност да се окажете принудени да го направите заради друг човек, заради обстоятелствата или поради натрупалото се у вас вътрешно напрежение.

 

СКОРПИОН

Вниманието на много от вас ще бъде заето с професионални ангажименти и въпроси – моментът е особено подходящ да спрете за момент, да анализирате положението и да решите какво ще правите по-нататък. Ако сте замислили нещо ново, действайте – денят е подходящ за планиране, но не и за впускане в нови начинания. Може би ще трябва да направите някакъв избор или да се ангажирате с позиция по семеен или служебен въпрос.

 

СТРЕЛЕЦ

Ще трябва да вземете предвид нечии чужди желания, но в същото време не бива да изневерявате на себе си – и от вас зависи как ще разрешите тази дилема. Ако днес се влюбите, имайте си едно наум, че е възможно да се озовете в сложна ситуация – например да се окаже, че обектът на чувствата ви е обвързан или да се опитва да скрие нещо от вас. Събитията днес ще ви предизвикат да усъвършенствате уменията си да общувате с околните.

 

КОЗИРОГ

Независимо дали трудната ситуация засяга личния ви живот или деловите ви взаимоотношения, ще бъдете подтикнати да изразите онова, което мислите и чувствате – нещо, което няма да е лесно за доста представители на знака. Ако сте търпели положение, което не е било по вкуса ви, сега има вероятност не само да нададете глас, но и този глас да премине във вой, който хората около вас няма как да не чуят. Имайте предвид обаче, че при някои от вас съществува риск да минете в другата крайност.

 

ВОДОЛЕЙ

Продължавате да държите на своето на всяка цена и да смятате, че единствено вие сте прави – нагласа, която едва ли ще ви донесе нещо добро. Денят е много благоприятен да уредите въпроси, свързани с образование и обучение – дори в миналото да сте удряли на камък, сега ще имате възможност да постигнете напредък или да довършите започнатото. Успехът ви ще зависи от това какви усилия сте полагали.

 

РИБИ

Що се отнася до финансите ви, днес ще постигнете материална стабилност, а нищо чудно и да получите подкрепа, за да финансирате някакво свое начинание. Ще се създаде възможност и да се изявите, като покажете дарбите и уменията си в някаква област. Мислите ви обаче ще бъдат заети с намирането на изход от някаква по-трудна ситуация – емоционална или финансова. Бъдете спокойни – ще имате възможност да я разрешите.

Получавай BG VOICE по имейл
BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Натисни, за да коментираш

Трябва да влезете в профила си, за да коментирате Login

Коментирайте

ХОРОСКОП

ХОРОСКОПЪТ ЗА 17 ЯНУАРИ: Телци, чака ви интересен ден! Деви, идва ново приятелство!

bgvoice

публикувано

на

от

Виж цялата статия

ОВЕН

Днес се заемете с разрешаване на личните проблеми, най-важното нещо ще бъде семейството ви. Ако отношенията с някой от приятелите ви или с любим човек са на ръба, тогава променете поведението си. Днес лесно ще създадете прекрасна атмосфера около себе си. Всичко, което трябва да направите, е да бъдете себе си. Не забравяйте, че любовта е като цвете. Трябва да го поливате с внимание, търпение и нежност, ако искате да расте. Ще запомните деня с няколко важни събития, които ще бъдат от семеен характер.

 

ТЕЛЕЦ

Този ден ще бъде лесен и невероятно интересен. Не пропускайте нито един момент. Излезте от вашата зона на комфорт и експериментирайте с нови преживявания, хора, дейности. Направете живота си по-забавен. Отворете ума и сърцето си и всичко останало ще си дойде на мястото. Не ограничавайте възможностите си. Желанието за приключения и свежи преживявания ще отведе мнозина от вас далеч от дома. Правете само това, което наистина обичате. Забавлявайте се повече отвсякога. Наслаждавайте се на слънчевата страна на живота.

 

БЛИЗНАЦИ

Няма да ви е трудно да осъзнаете колко сте пропуснали досега. Днес ще почувствате, че можете да се справите с всякакви трудности. И това не е въпрос на физическа, а на духовна сила. Ще бъдете особено привлекателни за представителите от противоположния пол. Не позволявайте на никого да помрачи блясъка в очите ви. Внимателно подберете вашата компания и се свържете само с позитивни хора. Важно е да живеете не според нечии правила, а да създавате свои собствени.

 

РАК

Днес ще бъдете по-сдържани от обикновено. Имате нужда да подредите мислите и чувствата си. Необходимо е да станете по-внимателни, организирани и отговорни. Подходящ момент да промените своите поведенчески стратегии и приоритети. В този ден ще се нуждаете от повече търпение и самодисциплина, докато работите върху изпълнението на дългосрочните си планове. Ако вече имате създадени отношения, опитайте се да прекарате възможно повече време с любимия човек.

 

ЛЪВ

Вероятни са успехи в романтичните отношения. Благоприятно време за търсене на партньор. Ще имате много ангажименти, свързани с родители, по-възрастни роднини, деца или други млади хора от вашето семейство. Предстоят ви много планирани и непланирани срещи с приятели, с групи от хора, с които ще имате много общи интереси или обща цел за осъществяване им. Ще сте повече ангажирани, защото вие ще ще сте тези, които ще събират хора, съмишленици и сподвижници.

 

ДЕВА

Ще завържете едно ново и много ценно за вас приятелство с човек, който ще окаже голяма роля в интимния ви живот. Ще имате много нови източници на доходи. Може и да започнете и по-добре платена работа или ще имате неочаквана печалба от ваша дейност, ангажимент, бизнес. Ще затворите врата, през която нещо важно и ценно за вас се опитва да влезе, не не прибързвайте, а просто помислете, преди да действате импулсивно. Но може да отворите друга, на чийто праг така и нищо няма да се появи.

 

ВЕЗНИ

Очаквайте важно събитие, свързано с дете на ваш брат, сестра или друг близък родственик. То може да има връзка с раждане, сватба, нов дом, преместване и др. Ще имате и много интересна и полезна за вас комуникация с по-млади от вас хора. Ще имате обаче много неприятен конфликт с майка или сестра, свързан с важно за вас пътуване или за тях. Може да възникне неразбирателство около преместване по местоживеене, работа в друго населено място и др.

 

СКОРПИОН

Ще бъдете изумени от любовна афера на работното ви място. Въпреки че ще ви зареди с много силни емоции, тя ще е в основата и на много сериозни проблеми, много трудни решения и даже може да е причина за преместването ви. Ще ви възникне сериозен повод за безпокойство около дъщеря или внучка. То може да има връзка със съдбовна промяна в нейния живот, съдебно дело или друг важен и съдбовен за бъдещето й момент. Погрижете се за здравето си, опитайте се да намерите време и за почивка и релакс.

 

СТРЕЛЕЦ

Ще имате нова любов с човек, с когото имате общи професионални интереси, запознанство чрез агенция или случайно запознанство на обществено място без предварителна уговорка. В семеен план очаквайте важно събитие с мъж. Ще разрешавате деликатен проблем, свързан с роднина до 35-годишна възраст. Възможна е промяна в техника, с която сте работили досега, или начало на съвсем нова дейност. Във всичко това ще имате силна подкрепа, покровителството на важен за вас човек или група от хора.

 

КОЗИРОГ

През днешния ден е много вероятно да имате проблеми със семеен имот, който ще ви натовари много емоционално, както вас самите, така и близките ви хора.  Оставете някои неща да следват своя естествен ред и не се опитвайте да разрешите нещо, тъй като по-скоро ще го объркате. Много от нещата, които са свързани с имот или жилище, през тази година няма да зависят от вас. Мъжете с престижна кариера или висок пост в обществото да бъдат преди всичко много внимателни.

 

ВОДОЛЕЙ

Грешка или действия от миналото ви сега може да са в основата на една загуба или провал. Сега можете да се провалите, затова бъдете внимателни към самите себе си. Ще научите неприятна новина, свързана с мъж, който живее в друго населено място. Днес внимавайте с всякакви документи, свързани с имот, жилище или строеж. Проверявайте всякаква документация, даже тя да идва от страна на ваши роднини. Ден на сериозни разходи. Някои от тях могат да не са планирани или очаквани и да са значителни като сума.

 

РИБИ

Денят за вас ще бъде много динамичен, с много нови контакти. Тези от вас, които работят в сферата на комуникациите, в средствата за масова информация, туризма или транспорта, ще се  радват на много успехи в професионален план. Предстоят ви кардинални промени и нова нагласа съобразно с бързо променящите се условия за бизнес и работа. Ако започнете съдебно дело, за да защитите свои права или недвижимо имущество, денят категорично ще ви донесе късмет и завършване с успех и с придобит имот.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

ХОРОСКОП

ХОРОСКОПЪТ ЗА 16 ЯНУАРИ: Скорпиони, преливате от емоции! Стрелци, очакват ви подаръци!

bgvoice

публикувано

на

от

Виж цялата статия

ОВЕН

Ще имате много работа, при това най-разнообразна, така че една от основните ви задачи е да изберете най-важните приоритети, както и нещата, които могат да бъдат отложени. Ще си вършите съвестно работата и ще се стараете всичко да е безпроблемно. Перфекционизмът ви ще донесе добри резултати. Но непременно се отпуснете в приятна копания или със семейството, за да възстановите енергийните си запаси. Прекарвайте повече време с партньора си, разхождайте се с децата си, идете на шопинг.

 

ТЕЛЕЦ

Дипломатическият подход към хората и ситуациите ще ви изведат на предни позиции и ще можете да постигнете много повече, отколкото с каквито и да било други средства. За да не станете жертва на измами, бъдете внимателни и не избързвайте в решенията си. Не смесвайте любовните отношения с чисто приятелските. Вие сте обречени да обичате, да се забавлявате, да забравите за досадните проблеми. Приемете живота си като театър, станете режисьор на красив сценарий, за да бъдете щастливи.

 

БЛИЗНАЦИ

Ключовата тема на деня ви са материални постижения, упоритост и постоянство. Желателно е да не се обезкуражавате и да не изпадате в самосъжаление. Търсете във всичко положителната страна. Някои от плановете ви може да бъдат нарушени от непредвидени обстоятелства, но ще имате възможността да ги реализирате малко по-късно. Засилва се вашата проницателност. Вътрешният глас ви казва на кого можете да се опрете в труден момент. В любовта се препоръчва да бъдете по-предпазливи, внимателно да опипвате почвата.

 

РАК

Време е да се научите да харесвате тялото си такова, каквото е, и да се отърсите от комплексите си. Знаем, че това не е нещо, което се случва за един ден или една седмица, но все някога трябва да се постави началото и сега е идеалният момент. Научете се да се глезите и да се наслаждавате на радостите на живота, без да чувствате никаква нива. Усещате пробив в интимните ви отношения. Ще се чувствате изолирани и самотни, дори да сте във връзка. Не потъвайте в черни мисли и не се самосъжалявайте.

 

ЛЪВ

Стегнете се и вземете нужните мерки, общувайте с близки и приятели, излезте на романтична вечеря, забавлявайте се и нещата ще се наредят от самосебе си. Днес ще се чувствате уязвими и като защитна реакция ще издигнете непробиваеми стени около себе си. Няма да показвате или споделяте емоциите си, но това в един момент ще започне доста да ви тежи. Освен това човек от обкръжението ви ще се опитва да ви вмени чувство на ревност към вашия партньор, което допълнително ще утежни ситуацията.

 

ДЕВА

Чувствате се на седмото небе от щастие, и то не защото нещо грандиозно се е случило в любовния ви живот, а просто защото оценявате всеки миг на хармония и отдаденост, които споделяте с половинката си. Обвързаните вероятно ще предприемат следваща важна стъпка в отношенията си, докато свободните ще срещнат интересна и завладяваща личност, с която ще усещате светло бъдеще. Днес ще покажете на половинките си своята добра страна от характера. Готови сте дори и на компромиси в отношенията си.

 

ВЕЗНИ

Все повече ще започнете да цените свободата на това да не се опитвате да контролирате всичко и всички, а просто да оставите вселената да се погрижи за всичко. Денят ще бъде ползотворен и удовлетворяващ както за обвързаните, така и за свободните от вас. Срещите с любимите ви ще ви отвеждат в нови светове и ще ви зареждат с космическа енергия, която ще ви дава вдъхновение и ентусиазъм да блестите във всички сфери на живота. Прегърнете ги и им благодарете, защото всеки споделен миг е миг на щастие.

 

СКОРПИОН

Днес ще демонстрирате цялата нежност, на която сте способни. Преливате от обич и положителни емоции, които ще искате да предадете и на хората около себе си. За необвързаните това ще бъде един наистина съдбоносен ден, защото ще срещнат с някой специален човек, който ще остане в живота им за доста дълго време. Това е денят на промените. Ще срещате нови и интересни личности, които или ще подобрят, или ще влошат любовния ви живот. Бъдете наистина внимателни, защото не всеки човек е толкова добронамерен, колкото на нас ни изглежда.

 

СТРЕЛЕЦ

Знаем, че сте авантюристи и самото движение около вас ще ви зарежда с нови сили и енергия, но проявете щипка здрав разум и не се доверявайте прекалено лесно. Звездите днес ще бъдат щедри към вас и ще ви дарят с красиви подаръци и приятни изненади. Бъдете готови да научите много нови житейски уроци. Надяваме се, че сте били добри и конструктивни и няма да има разочаровани. Въпреки добрите и позитивни емоции едно чувство на неудовлетвореност ще се прокрадва в мислите и чувствата ви, което няма да дава покой.

 

КОЗИРОГ

Ще водите битка със самите себе си и ще се наложи да преосмислите ценностната си система, за да откриете бързо проблема и да го отстраните. Вие сте изобретателни и креативни, така че ще излезете бързо от заплетената ситуация. Днес ще се наложи да поемете още един удар с нож в гърба, но любовта е вашият начин на живот и вие винаги намирате сила и обич, с която да простите и да продължите напред. Животът продължава и е прекрасен, така че не ви остава нищо друго, освен да му се насладите максимално.

 

ВОДОЛЕЙ

Голяма полза може да се получи от творческата работа, затова използвайте сутрешните часове, за да не пропуснете вдъхновението. Старайте се да не се забърквате в конфликти. Не се опитвайте да възразявате, дори да сте убедени, че вие сте прави. Животът е приятен за тези, които могат да се насладят на малките неща. Огледайте се, около вас съществува цял свят от възможности, за да бъдете щастливи. Вие си правите планове, но внимавайте да не избягате далеч от реалността. Лесно изграждате ефективна комуникация с хората.

 

РИБИ

Възползвайте се от деня за разширяване на контакти и комуникации, обмен на информация. По-добре ще бъде да прехвърлите всички планирани дейности за друг ден. Днес не сте в настроение, в което можете да реализирате плана си. Може да се чувствате напрегнати. Би било добре да се отпуснете и да поработите върху вътрешния си мир. Ако вече имате връзка, съсредоточете се върху това, което можете да промените в нея, а не върху това, което не можете. Ако изпитвате чувства към партньора си, тогава ги ценете.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

ХОРОСКОП

ХОРОСКОПЪТ ЗА 15 ЯНУАРИ: Раци, бъдете сдържани! Лъвове, не пропускайте шанса!

bgvoice

публикувано

на

от

Виж цялата статия

ОВЕН

Сега не е време за фантазии, заемете се с по-практични неща. Необходимо ви е сътрудничество с други хора, за да успеете да реализирате проектите си. Внимавайте да не подведете околните с нещо, но и самите вие гледайте да не бъдете ощетени. В разговорите, които провеждате днес, се стремете да избягвате навлизане в опасни води – лесно могат да избухнат спорове и да се стигне до противоречия. Трудно ще запазвате спокойствие, тъй като сте прекалено емоционални.

 

ТЕЛЕЦ

Днес се оставете на ентусиазма ви да ви води. Имате необходимата сила и всички други ресурси да постигнете целите си, но само тези, които не са във вреда на други хора. Партньорството е важно, както в личните отношения, така и в социалните. Време е да обмислите своите дългосрочни цели по отношение на кариерата и финансите. Може би ще имате идеи за промяна или идея за бизнес проект, тогава започнете да търсите възможности за финансиране. Има вероятност да се появят семейни разногласия, но нищо сериозно няма да се случи.

 

БЛИЗНАЦИ

Днес личните ви отношения могат да пострадат както от прекомерното ви самолюбие, така и от липса на всяка решителност. Денят е подходящ за закупуване на дълготрайни стоки за дома и семейството, но само тези, които от дълго време сте планирали. Ако изведнъж се появи нова идея за нещо друго, не бързайте. Отложете покупката за ден или два. Благоприятно време за търсене на партньор. Ако вече имате създадени отношения, опитайте се да прекарате възможно повече време с любимия човек.

 

РАК

Днес ще бъдете по-сдържани от обикновено. Имате нужда да подредите мислите и чувствата си. Необходимо е да станете по-внимателни, организирани и отговорни. Подходящ момент да промените своите поведенчески стратегии и приоритети. В този ден ще се нуждаете от повече търпение и самодисциплина, докато работите върху изпълнението на дългосрочните си бизнес планове. Вероятни са успехи в романтичните отношения. Нужно е да се приспособите към променящите се обстоятелства. Така ще си върнете отново живота и самочувствието.

 

ЛЪВ

Не пропускайте добрите възможности, поемайте инициативи. Смелите решения, думи или дела привличат добър късмет и бързи пари. Нова серия от възможности се отваря пред мнозина в професионалната сфера. Може да започнат да се сбъдват мечтите ви, но постигането на успех изисква упорита и продължителна работа. Късметът като цяло ще ви придружава. Флирт, романтика и нови запознанства могат да бъдат изключително полезни за вашето емоционално състояние.

 

ДЕВА

Днес ще бъдете изпълнени с творческо вдъхновение, което можете да реализирате в домашната обстановка или при възпитанието на децата. Трябва най-накрая да сложите в ред нещата си. Това е добър шанс да продължите напред. Не позволявайте на нищо да ви разсейва от вашите набелязани цели. Движете се с малки крачки, придържайки се към правилните действия. В отношенията ви съществува вероятност да възникне конфликт, който може да е както на битова основа, така и на междуличностна.

 

ВЕЗНИ

Може да изпитвате някакво вътрешно безпокойство. Заемате се с въпросите, които е трябвало да бъдат решени отдавна, но все са били отлагани досега. Ще сте сериозно заети с работа, ще трябва да се занимавате с голямо разнообразие от задачи и да вземате отговорни решения в различни области. Нещата ще се случват спонтанно. Не е нужно да правите нищо специално, за да получите това, което искате. Периодът е благоприятен за любовта и партньорствата. Неочаквана приятна среща ще ви зарадва много.

 

СКОРПИОН

Днес може да постигнете много във всички области на живота, само при условие, че наистина знаете какво искате. Нещата се развиват успешно и в професионален план. Благодарение на стабилното финансово положение можете да се чувствате по-уверени. Като поставите нещата в ред, ще се почувствате по-добре. Магията на въздействието ви върху другите е изключителна. Въпреки това кипите от емоции, които трябва да укротите. Личните взаимоотношения преминават през етап на формиране и зависи от вас как ще се развиват в бъдеще.

 

СТРЕЛЕЦ

Изградете работата си така, че всичко да функционира като по часовник. Най-важното е да планирате всичко предварително и да го следвате неизменно. Може да се заемете с нови бизнес проекти. Един разумен подход към нещата може значително да намали вероятността от грешки, които бихте допуснали поради бързане. Не чакайте любимият човек да се досети за желанията ви и да поеме реализацията им в своите ръце. Предприемете инициативата вие. Ще имате много срещи с приятели и познати, планирани и непланирани.

 

КОЗИРОГ

Включете се активно и с пълна сила в изпълнение на работата си. Залогът за успех са решителност и енергичност. Гледайте по-леко на всички ситуации, които възникват, вместо да се захващате с техния анализ. Не бързайте да правите прибързани изводи само въз основа на интриги и клюки. Ако се притеснявате за работата, всичко ще се нареди и може дори да бъдете в по-добра позиция, отколкото преди. Добро прекарване на времето, романтика и възможности за почивка и релаксация, от които трябва да се възползвате.

 

ВОДОЛЕЙ

Вашите амбиции за самореализация ще започнат да се увеличават. Ще имате не само мотивация, но и енергия, за да постигнете целите си. Можете да разчитате на успех в делата си. Тези, които се занимават с бизнес, също. Постарайте се служебните проблеми да не нарушават личния ви живот. Не се опитвайте да убеждавате и да доказвате вашата правота пред никого, даже пред началника си. Няма да позволите на никого да се намесва в живота ви, но го правете тактично.  Старайте се да намерите общ език с близките ви.

 

РИБИ

Денят изисква завършването на недовършената работа. Това ще ви донесе нови цели и нагласи. Отделете повече внимание на професионалните си отговорности. Време е за търсене на нови начини за печелене на пари. Мнозина ще се окажат пред избор за нов път на своята кариера. Бъдете крайно внимателни с финансите си. Избягвайте състояние на преумора. Благоприятен период за вас да се забавлявате. Намерете време да се поглезите, да релаксирате с приятели, да излезете на кафе.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
Реклама
Реклама

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама

Най-четено

Всички права запазени © BG VOICE е най-влиятелният български вестник в Чикаго, САЩ и Канада BG VOICE is the Bulgarian newspaper leader in Chicago, USA and Canada