Открийте ни и в

ХОРОСКОП

ХОРОСКОПЪТ ЗА 2 ДЕКЕМВРИ: Овни, осигурете си почивка! Телци, отделете време за общуване!

bgvoice

публикувано

на

ОВЕН
Ще се окажете в двойствена ситуация. От една страна, от излишък на енергия ще се чувствате така, сякаш сте преродени. От друга, ще имате усещането, че се намирате в задънена улица и не знаете как да продължите. Трябва да разберете какво всъщност те отегчава: работа, която не харесвате, или отношения, които ви дърпат надолу. За целта ще ви е нужно време да отпуснете ума и тялото си и да забравите за проблемите, така че направете си почивка.

 

ТЕЛЕЦ
Отделяйте повече време за общуване. Новите запознанства ще ви подтикнат към взимането на важни решения. Може да ви помогне отпускаща вана с хвойнови екстракти, масаж на цяло тяло с ароматни масла и точков масаж на лицето и главата. Намирате се в пика на своите психически и физически сили. Съдбата ще ви предостави уникален шанс да се насладите на собствения си успех. Може да получите изгодно предложение.

 

БЛИЗНАЦИ
Въпреки че звездите не обещават лесни постижения, подкрепата на хората около вас ви е гарантирана. Вашите желания, идеи и планове сега отговорят на техните очаквания. Безценна за вас ще бъде хармонията в любовните отношения – това е решаващият коз в битката за по-добро място под слънцето. Прогонете съмненията. За да не пропуснете късмета си, не се колебайте, а се захващайте смело за работа.

 

РАК
Разкрийте таланта си на организатор и покажи кой тук е лидерът. Не всички ваши опоненти ще се съгласят с позицията ви, някои ще започнат открито да ви пречат. Но точно това напрежение е катализатор, с помощта на който всички действуващи лица ще се проявят в истинската си светлина. Няма да се наложи да доказвате каквото и да било. Успехът на отдавна замислен проект ще зависи само от личната ви заинтересованост, а материалните ресурси ще се появят по-късно.

 

ЛЪВ

Истината се ражда в спора – не се страхувайте от критиките на другите. Ще бъдете в състояние да излезете от омагьосания кръг на предишни интереси и да поемете по напълно нов и необичаен път. Повод за съдбоносната промяна е стремежът към свобода и желанието за себереализация. Колкото по-активно се включите в този процес, толкова по-успешно ще се развият нещата. Важното е да не надценявате собствените си сили.

ДЕВА
Днес ще се отворят всички врати към успеха, възможно е неочаквано да срещнете истинска любов. Положете достатъчно сили значимите събития в живота ви да не станат взаимно изключващи се, а обратното – да са взаимно допълващи се. Днес е подходящо време да намерите общ език със своята половинка и да изградите топли и открити отношения. Любимият човек обаче иска от вас много повече, отколкото можете да му дадете в този етап на отношенията ви.

 

ВЕЗНИ
Пазете си нервите и не се преуморявайте. Най-трудното остана назад. За да дочакате окончателния резултат, трябва да се въоръжите с търпение, а за да си осигурите охолно бъдеще – очертайте няколко проекта. И въпреки че задълженията ви ще нараснат, в рамките на деня нещата ще се балансират. Ако искате да се развивате успешно, излезте от ограниченията на обичайния си кръг на общуване. Полезни и приятни ще се окажат дългите пътувания.

 

СКОРПИОН
Отървете се от безперспективни връзки най-късно до края на този ден. Предстои ви да поемете отговорности там, където преди сте се опитвали да ги прехвърляте на друг. Бъдете нащрек – някой от обкръжението ви може да има лоши намерения или да се стреми да получи място, за което претендирате. От вас се изисква повече твърдост, отколкото готовност за компромис и желание да се вслушате в чуждото мнение.

 

СТРЕЛЕЦ
Не се фокусирайте върху ежедневните грижи, в противен случай ще ви се изплъзне общата картина на случващото се. Във вас ще се събуди жажда към приключения. Ако е възможно, отпуснете се напълно и се полюбувайте на свободата, като си вземете краткосрочен отпуск. Промяната на обстановката, активният отдих ще ви помогнат да се отървете от недоволството от себе си и околните.

 

КОЗИРОГ
Далеч от дома ви очаква главозамайваща среща, която може да прерасне в нещо силно, истинско и красиво. Отнасяйте се към всичко максимално леко и не правете засега сериозни планове. Финансовото ви положение е стабилно, но за да удържите позицията, ще трябва да се промените отвътре. Откажете се от консерватизма и взимайте информирани решения както за себе си, така и за близките и семейството си.

 

ВОДОЛЕЙ
Обърнете сериозно внимание на отношенията. Грижата за хората, които ви ценят, трябва да стане определяща при взимането на решения. Също така имайте предвид, че в работата е важна не само приятелската атмосфера, но и нормалният ритъм на живот, позволяващ да се действа последователно с чувство и разум. Ако са налице мисъл и действие, но липсва чувство, действието вероятно няма да продължи дълго.

 

РИБИ
Чувствата са ви най-големите мотиватори. Тогава работа, която преди сте вършили спешно и под стрес, сега може да изпълните спокойно, без излишно напрежение. Близките жадуват за вашите прегръдки, усмивки и сърдечно отношение. Не ги лишавай от това. Ще имате възможност да разрешите конфликт, който от дълго време ви тежи. За всяка конфликтна ситуация са нужни поне двама – ако вие се отдръпнете, конфликтът остава без основания.

Получавай BG VOICE по имейл
BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Натисни, за да коментираш

Трябва да влезете в профила си, за да коментирате Login

Коментирайте

ХОРОСКОП

ХОРОСКОПЪТ ЗА 17 ЯНУАРИ: Телци, чака ви интересен ден! Деви, идва ново приятелство!

bgvoice

публикувано

на

от

Виж цялата статия

ОВЕН

Днес се заемете с разрешаване на личните проблеми, най-важното нещо ще бъде семейството ви. Ако отношенията с някой от приятелите ви или с любим човек са на ръба, тогава променете поведението си. Днес лесно ще създадете прекрасна атмосфера около себе си. Всичко, което трябва да направите, е да бъдете себе си. Не забравяйте, че любовта е като цвете. Трябва да го поливате с внимание, търпение и нежност, ако искате да расте. Ще запомните деня с няколко важни събития, които ще бъдат от семеен характер.

 

ТЕЛЕЦ

Този ден ще бъде лесен и невероятно интересен. Не пропускайте нито един момент. Излезте от вашата зона на комфорт и експериментирайте с нови преживявания, хора, дейности. Направете живота си по-забавен. Отворете ума и сърцето си и всичко останало ще си дойде на мястото. Не ограничавайте възможностите си. Желанието за приключения и свежи преживявания ще отведе мнозина от вас далеч от дома. Правете само това, което наистина обичате. Забавлявайте се повече отвсякога. Наслаждавайте се на слънчевата страна на живота.

 

БЛИЗНАЦИ

Няма да ви е трудно да осъзнаете колко сте пропуснали досега. Днес ще почувствате, че можете да се справите с всякакви трудности. И това не е въпрос на физическа, а на духовна сила. Ще бъдете особено привлекателни за представителите от противоположния пол. Не позволявайте на никого да помрачи блясъка в очите ви. Внимателно подберете вашата компания и се свържете само с позитивни хора. Важно е да живеете не според нечии правила, а да създавате свои собствени.

 

РАК

Днес ще бъдете по-сдържани от обикновено. Имате нужда да подредите мислите и чувствата си. Необходимо е да станете по-внимателни, организирани и отговорни. Подходящ момент да промените своите поведенчески стратегии и приоритети. В този ден ще се нуждаете от повече търпение и самодисциплина, докато работите върху изпълнението на дългосрочните си планове. Ако вече имате създадени отношения, опитайте се да прекарате възможно повече време с любимия човек.

 

ЛЪВ

Вероятни са успехи в романтичните отношения. Благоприятно време за търсене на партньор. Ще имате много ангажименти, свързани с родители, по-възрастни роднини, деца или други млади хора от вашето семейство. Предстоят ви много планирани и непланирани срещи с приятели, с групи от хора, с които ще имате много общи интереси или обща цел за осъществяване им. Ще сте повече ангажирани, защото вие ще ще сте тези, които ще събират хора, съмишленици и сподвижници.

 

ДЕВА

Ще завържете едно ново и много ценно за вас приятелство с човек, който ще окаже голяма роля в интимния ви живот. Ще имате много нови източници на доходи. Може и да започнете и по-добре платена работа или ще имате неочаквана печалба от ваша дейност, ангажимент, бизнес. Ще затворите врата, през която нещо важно и ценно за вас се опитва да влезе, не не прибързвайте, а просто помислете, преди да действате импулсивно. Но може да отворите друга, на чийто праг така и нищо няма да се появи.

 

ВЕЗНИ

Очаквайте важно събитие, свързано с дете на ваш брат, сестра или друг близък родственик. То може да има връзка с раждане, сватба, нов дом, преместване и др. Ще имате и много интересна и полезна за вас комуникация с по-млади от вас хора. Ще имате обаче много неприятен конфликт с майка или сестра, свързан с важно за вас пътуване или за тях. Може да възникне неразбирателство около преместване по местоживеене, работа в друго населено място и др.

 

СКОРПИОН

Ще бъдете изумени от любовна афера на работното ви място. Въпреки че ще ви зареди с много силни емоции, тя ще е в основата и на много сериозни проблеми, много трудни решения и даже може да е причина за преместването ви. Ще ви възникне сериозен повод за безпокойство около дъщеря или внучка. То може да има връзка със съдбовна промяна в нейния живот, съдебно дело или друг важен и съдбовен за бъдещето й момент. Погрижете се за здравето си, опитайте се да намерите време и за почивка и релакс.

 

СТРЕЛЕЦ

Ще имате нова любов с човек, с когото имате общи професионални интереси, запознанство чрез агенция или случайно запознанство на обществено място без предварителна уговорка. В семеен план очаквайте важно събитие с мъж. Ще разрешавате деликатен проблем, свързан с роднина до 35-годишна възраст. Възможна е промяна в техника, с която сте работили досега, или начало на съвсем нова дейност. Във всичко това ще имате силна подкрепа, покровителството на важен за вас човек или група от хора.

 

КОЗИРОГ

През днешния ден е много вероятно да имате проблеми със семеен имот, който ще ви натовари много емоционално, както вас самите, така и близките ви хора.  Оставете някои неща да следват своя естествен ред и не се опитвайте да разрешите нещо, тъй като по-скоро ще го объркате. Много от нещата, които са свързани с имот или жилище, през тази година няма да зависят от вас. Мъжете с престижна кариера или висок пост в обществото да бъдат преди всичко много внимателни.

 

ВОДОЛЕЙ

Грешка или действия от миналото ви сега може да са в основата на една загуба или провал. Сега можете да се провалите, затова бъдете внимателни към самите себе си. Ще научите неприятна новина, свързана с мъж, който живее в друго населено място. Днес внимавайте с всякакви документи, свързани с имот, жилище или строеж. Проверявайте всякаква документация, даже тя да идва от страна на ваши роднини. Ден на сериозни разходи. Някои от тях могат да не са планирани или очаквани и да са значителни като сума.

 

РИБИ

Денят за вас ще бъде много динамичен, с много нови контакти. Тези от вас, които работят в сферата на комуникациите, в средствата за масова информация, туризма или транспорта, ще се  радват на много успехи в професионален план. Предстоят ви кардинални промени и нова нагласа съобразно с бързо променящите се условия за бизнес и работа. Ако започнете съдебно дело, за да защитите свои права или недвижимо имущество, денят категорично ще ви донесе късмет и завършване с успех и с придобит имот.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

ХОРОСКОП

ХОРОСКОПЪТ ЗА 16 ЯНУАРИ: Скорпиони, преливате от емоции! Стрелци, очакват ви подаръци!

bgvoice

публикувано

на

от

Виж цялата статия

ОВЕН

Ще имате много работа, при това най-разнообразна, така че една от основните ви задачи е да изберете най-важните приоритети, както и нещата, които могат да бъдат отложени. Ще си вършите съвестно работата и ще се стараете всичко да е безпроблемно. Перфекционизмът ви ще донесе добри резултати. Но непременно се отпуснете в приятна копания или със семейството, за да възстановите енергийните си запаси. Прекарвайте повече време с партньора си, разхождайте се с децата си, идете на шопинг.

 

ТЕЛЕЦ

Дипломатическият подход към хората и ситуациите ще ви изведат на предни позиции и ще можете да постигнете много повече, отколкото с каквито и да било други средства. За да не станете жертва на измами, бъдете внимателни и не избързвайте в решенията си. Не смесвайте любовните отношения с чисто приятелските. Вие сте обречени да обичате, да се забавлявате, да забравите за досадните проблеми. Приемете живота си като театър, станете режисьор на красив сценарий, за да бъдете щастливи.

 

БЛИЗНАЦИ

Ключовата тема на деня ви са материални постижения, упоритост и постоянство. Желателно е да не се обезкуражавате и да не изпадате в самосъжаление. Търсете във всичко положителната страна. Някои от плановете ви може да бъдат нарушени от непредвидени обстоятелства, но ще имате възможността да ги реализирате малко по-късно. Засилва се вашата проницателност. Вътрешният глас ви казва на кого можете да се опрете в труден момент. В любовта се препоръчва да бъдете по-предпазливи, внимателно да опипвате почвата.

 

РАК

Време е да се научите да харесвате тялото си такова, каквото е, и да се отърсите от комплексите си. Знаем, че това не е нещо, което се случва за един ден или една седмица, но все някога трябва да се постави началото и сега е идеалният момент. Научете се да се глезите и да се наслаждавате на радостите на живота, без да чувствате никаква нива. Усещате пробив в интимните ви отношения. Ще се чувствате изолирани и самотни, дори да сте във връзка. Не потъвайте в черни мисли и не се самосъжалявайте.

 

ЛЪВ

Стегнете се и вземете нужните мерки, общувайте с близки и приятели, излезте на романтична вечеря, забавлявайте се и нещата ще се наредят от самосебе си. Днес ще се чувствате уязвими и като защитна реакция ще издигнете непробиваеми стени около себе си. Няма да показвате или споделяте емоциите си, но това в един момент ще започне доста да ви тежи. Освен това човек от обкръжението ви ще се опитва да ви вмени чувство на ревност към вашия партньор, което допълнително ще утежни ситуацията.

 

ДЕВА

Чувствате се на седмото небе от щастие, и то не защото нещо грандиозно се е случило в любовния ви живот, а просто защото оценявате всеки миг на хармония и отдаденост, които споделяте с половинката си. Обвързаните вероятно ще предприемат следваща важна стъпка в отношенията си, докато свободните ще срещнат интересна и завладяваща личност, с която ще усещате светло бъдеще. Днес ще покажете на половинките си своята добра страна от характера. Готови сте дори и на компромиси в отношенията си.

 

ВЕЗНИ

Все повече ще започнете да цените свободата на това да не се опитвате да контролирате всичко и всички, а просто да оставите вселената да се погрижи за всичко. Денят ще бъде ползотворен и удовлетворяващ както за обвързаните, така и за свободните от вас. Срещите с любимите ви ще ви отвеждат в нови светове и ще ви зареждат с космическа енергия, която ще ви дава вдъхновение и ентусиазъм да блестите във всички сфери на живота. Прегърнете ги и им благодарете, защото всеки споделен миг е миг на щастие.

 

СКОРПИОН

Днес ще демонстрирате цялата нежност, на която сте способни. Преливате от обич и положителни емоции, които ще искате да предадете и на хората около себе си. За необвързаните това ще бъде един наистина съдбоносен ден, защото ще срещнат с някой специален човек, който ще остане в живота им за доста дълго време. Това е денят на промените. Ще срещате нови и интересни личности, които или ще подобрят, или ще влошат любовния ви живот. Бъдете наистина внимателни, защото не всеки човек е толкова добронамерен, колкото на нас ни изглежда.

 

СТРЕЛЕЦ

Знаем, че сте авантюристи и самото движение около вас ще ви зарежда с нови сили и енергия, но проявете щипка здрав разум и не се доверявайте прекалено лесно. Звездите днес ще бъдат щедри към вас и ще ви дарят с красиви подаръци и приятни изненади. Бъдете готови да научите много нови житейски уроци. Надяваме се, че сте били добри и конструктивни и няма да има разочаровани. Въпреки добрите и позитивни емоции едно чувство на неудовлетвореност ще се прокрадва в мислите и чувствата ви, което няма да дава покой.

 

КОЗИРОГ

Ще водите битка със самите себе си и ще се наложи да преосмислите ценностната си система, за да откриете бързо проблема и да го отстраните. Вие сте изобретателни и креативни, така че ще излезете бързо от заплетената ситуация. Днес ще се наложи да поемете още един удар с нож в гърба, но любовта е вашият начин на живот и вие винаги намирате сила и обич, с която да простите и да продължите напред. Животът продължава и е прекрасен, така че не ви остава нищо друго, освен да му се насладите максимално.

 

ВОДОЛЕЙ

Голяма полза може да се получи от творческата работа, затова използвайте сутрешните часове, за да не пропуснете вдъхновението. Старайте се да не се забърквате в конфликти. Не се опитвайте да възразявате, дори да сте убедени, че вие сте прави. Животът е приятен за тези, които могат да се насладят на малките неща. Огледайте се, около вас съществува цял свят от възможности, за да бъдете щастливи. Вие си правите планове, но внимавайте да не избягате далеч от реалността. Лесно изграждате ефективна комуникация с хората.

 

РИБИ

Възползвайте се от деня за разширяване на контакти и комуникации, обмен на информация. По-добре ще бъде да прехвърлите всички планирани дейности за друг ден. Днес не сте в настроение, в което можете да реализирате плана си. Може да се чувствате напрегнати. Би било добре да се отпуснете и да поработите върху вътрешния си мир. Ако вече имате връзка, съсредоточете се върху това, което можете да промените в нея, а не върху това, което не можете. Ако изпитвате чувства към партньора си, тогава ги ценете.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

ХОРОСКОП

ХОРОСКОПЪТ ЗА 15 ЯНУАРИ: Раци, бъдете сдържани! Лъвове, не пропускайте шанса!

bgvoice

публикувано

на

от

Виж цялата статия

ОВЕН

Сега не е време за фантазии, заемете се с по-практични неща. Необходимо ви е сътрудничество с други хора, за да успеете да реализирате проектите си. Внимавайте да не подведете околните с нещо, но и самите вие гледайте да не бъдете ощетени. В разговорите, които провеждате днес, се стремете да избягвате навлизане в опасни води – лесно могат да избухнат спорове и да се стигне до противоречия. Трудно ще запазвате спокойствие, тъй като сте прекалено емоционални.

 

ТЕЛЕЦ

Днес се оставете на ентусиазма ви да ви води. Имате необходимата сила и всички други ресурси да постигнете целите си, но само тези, които не са във вреда на други хора. Партньорството е важно, както в личните отношения, така и в социалните. Време е да обмислите своите дългосрочни цели по отношение на кариерата и финансите. Може би ще имате идеи за промяна или идея за бизнес проект, тогава започнете да търсите възможности за финансиране. Има вероятност да се появят семейни разногласия, но нищо сериозно няма да се случи.

 

БЛИЗНАЦИ

Днес личните ви отношения могат да пострадат както от прекомерното ви самолюбие, така и от липса на всяка решителност. Денят е подходящ за закупуване на дълготрайни стоки за дома и семейството, но само тези, които от дълго време сте планирали. Ако изведнъж се появи нова идея за нещо друго, не бързайте. Отложете покупката за ден или два. Благоприятно време за търсене на партньор. Ако вече имате създадени отношения, опитайте се да прекарате възможно повече време с любимия човек.

 

РАК

Днес ще бъдете по-сдържани от обикновено. Имате нужда да подредите мислите и чувствата си. Необходимо е да станете по-внимателни, организирани и отговорни. Подходящ момент да промените своите поведенчески стратегии и приоритети. В този ден ще се нуждаете от повече търпение и самодисциплина, докато работите върху изпълнението на дългосрочните си бизнес планове. Вероятни са успехи в романтичните отношения. Нужно е да се приспособите към променящите се обстоятелства. Така ще си върнете отново живота и самочувствието.

 

ЛЪВ

Не пропускайте добрите възможности, поемайте инициативи. Смелите решения, думи или дела привличат добър късмет и бързи пари. Нова серия от възможности се отваря пред мнозина в професионалната сфера. Може да започнат да се сбъдват мечтите ви, но постигането на успех изисква упорита и продължителна работа. Късметът като цяло ще ви придружава. Флирт, романтика и нови запознанства могат да бъдат изключително полезни за вашето емоционално състояние.

 

ДЕВА

Днес ще бъдете изпълнени с творческо вдъхновение, което можете да реализирате в домашната обстановка или при възпитанието на децата. Трябва най-накрая да сложите в ред нещата си. Това е добър шанс да продължите напред. Не позволявайте на нищо да ви разсейва от вашите набелязани цели. Движете се с малки крачки, придържайки се към правилните действия. В отношенията ви съществува вероятност да възникне конфликт, който може да е както на битова основа, така и на междуличностна.

 

ВЕЗНИ

Може да изпитвате някакво вътрешно безпокойство. Заемате се с въпросите, които е трябвало да бъдат решени отдавна, но все са били отлагани досега. Ще сте сериозно заети с работа, ще трябва да се занимавате с голямо разнообразие от задачи и да вземате отговорни решения в различни области. Нещата ще се случват спонтанно. Не е нужно да правите нищо специално, за да получите това, което искате. Периодът е благоприятен за любовта и партньорствата. Неочаквана приятна среща ще ви зарадва много.

 

СКОРПИОН

Днес може да постигнете много във всички области на живота, само при условие, че наистина знаете какво искате. Нещата се развиват успешно и в професионален план. Благодарение на стабилното финансово положение можете да се чувствате по-уверени. Като поставите нещата в ред, ще се почувствате по-добре. Магията на въздействието ви върху другите е изключителна. Въпреки това кипите от емоции, които трябва да укротите. Личните взаимоотношения преминават през етап на формиране и зависи от вас как ще се развиват в бъдеще.

 

СТРЕЛЕЦ

Изградете работата си така, че всичко да функционира като по часовник. Най-важното е да планирате всичко предварително и да го следвате неизменно. Може да се заемете с нови бизнес проекти. Един разумен подход към нещата може значително да намали вероятността от грешки, които бихте допуснали поради бързане. Не чакайте любимият човек да се досети за желанията ви и да поеме реализацията им в своите ръце. Предприемете инициативата вие. Ще имате много срещи с приятели и познати, планирани и непланирани.

 

КОЗИРОГ

Включете се активно и с пълна сила в изпълнение на работата си. Залогът за успех са решителност и енергичност. Гледайте по-леко на всички ситуации, които възникват, вместо да се захващате с техния анализ. Не бързайте да правите прибързани изводи само въз основа на интриги и клюки. Ако се притеснявате за работата, всичко ще се нареди и може дори да бъдете в по-добра позиция, отколкото преди. Добро прекарване на времето, романтика и възможности за почивка и релаксация, от които трябва да се възползвате.

 

ВОДОЛЕЙ

Вашите амбиции за самореализация ще започнат да се увеличават. Ще имате не само мотивация, но и енергия, за да постигнете целите си. Можете да разчитате на успех в делата си. Тези, които се занимават с бизнес, също. Постарайте се служебните проблеми да не нарушават личния ви живот. Не се опитвайте да убеждавате и да доказвате вашата правота пред никого, даже пред началника си. Няма да позволите на никого да се намесва в живота ви, но го правете тактично.  Старайте се да намерите общ език с близките ви.

 

РИБИ

Денят изисква завършването на недовършената работа. Това ще ви донесе нови цели и нагласи. Отделете повече внимание на професионалните си отговорности. Време е за търсене на нови начини за печелене на пари. Мнозина ще се окажат пред избор за нов път на своята кариера. Бъдете крайно внимателни с финансите си. Избягвайте състояние на преумора. Благоприятен период за вас да се забавлявате. Намерете време да се поглезите, да релаксирате с приятели, да излезете на кафе.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
Реклама
Реклама

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама

Най-четено

Всички права запазени © BG VOICE е най-влиятелният български вестник в Чикаго, САЩ и Канада BG VOICE is the Bulgarian newspaper leader in Chicago, USA and Canada