Открийте ни и в

Твоят глас 2022

Христо Иванов: Ако не гласуваме, можем да останем в същата безизходица

По повод ескалацията на войната в Украйна, Иванов е категоричен, че трябва да се свика консултативен съвет

публикувано

на

Христо Иванов: Ако не гласуваме, можем да останем в същата безизходица

Христо Иванов, съпредседателят на “Демократична България”, е на мнение, че на предстоящите избори се решава съдбата на България. Той призова хората да гласуват. 

“Защото ако останем вкъщи, можем да останем в същата безизходица. Няма да има студена зима. Излезте и гласувайте!”

Той заяви, че българският народ

очаква конретни резултати, а не поредния популистки търг за обещаване на по-високи заплати. По думите му доходите може да се качат трайно и устойчиво, в случай на инвестиции и добри работни места.

Иванов очерта при срещата в Пазарджик приоритетите, които са във фокуса на обединението.

Съдебната реформа, по думите му, е и средство за привличане на повече инвестиции и икономически растеж. “Всеки чуждестранен инвеститор иска правила, които да се спазват.”

Дигитализацията, по която ДБ направи първи решителни стъпки в рамките на предходното правителство, ще доведе до елиминиране на непосилната тежест на бюрокрацията върху плещите на хората и бизнеса, за да може България да стане лесна за живеене и за работа.

Друг приоритет за екипа на обединението е образованието и възможностите за преквалификация, за да се възползват хората от по-добри, модерни и по-високоплатени работни места.

По повод ескалацията на войната

в Украйна, Иванов беше категоричен, че трябва да се свика консултативен съвет.

“България трябва да формира широк и ясен национален консенсус. Има рискове, но не трябва да се плашим. България разполага и в рамките на НАТО, и в рамките на ЕС, с достатъчно ресурси, за да се справи с всички предизвикателства.”

“Най-лесно се мобилизират хора чрез страх и омраза, ние мобилизираме чрез надежда, защото пред България, освен кризи, има и възможности, по отношение на енергийната ефективност и независимост”, заяви Иванов.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено