Открийте ни и в

България

Христо Иванов: Ако няма разговор, ще имаме безкрайни служебни правителства

Длъжни сме да създадем траен системен политически субект, смята Иванов.

публикувано

на

Христо Иванов: Третият мандат е нов опит за първия мандат

Длъжни сме да създадем траен системен политически субект, който да може да гарантира на цяло следващо поколение геополитическата ориентация на страната. Не за един мандат, не между два служебни кабинета, не за няколко месеца. Това заяви съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов. Според Иванов такъв коалиционен субект трябва да може да направи заявка за самостоятелно управление, да може да поставя условията. 

Властта е предадена: Кабинетът "Донев" е правителство № 100 на България (ОБЗОР) (ВИДЕО)

Според него наличието на такъв субект означава, че от началото на кампанията няма да стои изобщо въпросът дали ГЕРБ ще бъде първа политическа сила. Това ще означава да не разделяме избиратели, които мислят по един и същи начин, обоснова се Иванов.

Необходим ни е стабилен дългосрочен политически субект, който да залага на демократична вътрешнополитическа култура. Не малка група хора да вземат решения, не поредните лични проекти или решения, които се вземат от някое диванче или от някоя стаичка, каза той.

ГЕРБ ще води диалог само с партиите с евроатлантическа ориентация

Иванов смята, че трябва да се потърсят граждански организации, лица, политически формации, които споделят общите идеали, за да се формира подобен голям субект. По думите му, ако няма разговор какво трябва да се прави, ще имаме безкрайни служебни правителства.

Христо Иванов прогнозира трудна кампания. Според него в следващото Народно събрание може да се появят формации, които да направят създаването на мнозинство още по-трудно.

Тази кампания ще има две теми, които ще се конкурират – войната и корупцията. Трябва да стане ясно, че това е една и съща тема. Само преди ден се случиха взривове в складове на български производител на оръжие.

Взрив в складове за боеприпаси край Карнобат

Трябва да си даваме сметка, че войната е на наша територия, коментира  съпредседателят на ДБ.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено