Открийте ни и в

Твоят глас 2022

Христо Иванов: Задачите пред независимостта ни – отблъскването на путиновата агресия и справяне с корупцията и беззаконието

Вероятно за мнозина българи въпросите, свързани с нашата независимост, са повече от отговорите.

публикувано

на

Христо Иванов: Задачите пред независимостта ни - отблъскването на путиновата агресия и справяне с корупцията и беззаконието

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов определи двете основни предизвикателства пред независимостта на страната на празничния 22 септември.

“Очевидно е, че корупцията и беззаконието са вратите, които влиянието на путиновия режим влиза в България.

Затова двете големи предизвикателства пред независимостта ни са отблъскването на путиновата агресия в региона и справяне с корупцията и беззаконието в България”, коментира той по време на честванията на Деня на независимостта във Велико Търново.

Българското знаме е създадено от емигранти

“Опитът на путиновия режим да наложи своята хегемония с груба сила на целия регион и невъзможността ни да установим реална законност вътре в собствената си държава.

Те всъщност са свързани: Путин иска да замени съществуващия международен ред, на който се крепи цялата сигурност и възможност за просперитет на България, със закона на джунглата, при който по-силният може да си вземе което парче иска от съседа си”, заяви той в обръщение към българите в социалните мрежи.

“Вътрешната ни корупция и отслабените ни институции пък са вратата, през която руското влияние винаги е успявало да подкопае нашата държавност.

Да сме независими днес, означава да се справим с тези предизвикателства”, коментира Иванов, който е водач на листите в 24 МИР в София и в Пловдив.

Христо Иванов припомня, че в новата история България губи независимостта си за 45 години.

Чикаго първи признава независима България още през 1893 г.

След тях, въпреки огромните предизвикателства и преодолявайки различията, България днес принадлежи към семейството на цивилизованите народи.

“Историческият момент, в който живеем, ни кара да си задаваме много въпроси.

И вероятно за мнозина българи въпросите, свързани с нашата независимост, са повече от отговорите.

И мнозина се питат: “Какво е независимост днес?”.

Това, което винаги е била: на първо място – достойнство. Независимостта невинаги е спокойствие и съвсем невинаги е сигурност, но винаги е достойнство”, казва той.

Христо Иванов също така призовава за национално единство в в тези нестабилни геополитически и икономически времена.

“Независимостта е и да можем всички тук най-вече да разчитаме един на друг в решаването на тези задачи.

Дори и да имаме различия, дори и да имаме остри противоречия, ние сме длъжни да мислим за себе си като за една нация и да се справим с разделението помежду ни.

Защото независимостта изисква национално единство”, завършва Иванов.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено