Открийте ни и в

България

Христо Иванов и Мая Манолова не искат министерски кресла

Искаме споразумение с ясни позиции в определени политики, както и гаранция, че няма през задната врата да влязат ГЕРБ и ДПС в управлението, каза Манолова

публикувано

на

Христо Иванов и Мая Манолова не искат министерски кресла. Това обявиха самите те в Народното събрание.

Изказването им дойде, след като от “Има такъв народ” заявиха, че “Изправи се БГ!Ние идваме!” и “Демократична България” тласкат България към нови избори, защото са започнали да искат имена на новия кабинет.

“Трябва да кажа, че нито един от въпросите поставени вчера не дадоха отговор. Ще има ли поета отговорност и политически ангажимент по отношение на определени политики? Поставихме въпроса за длъжността на хората, които ще бъдат приложени от “Има такъв народ” в кабинета и за техните качества, като поставихме стандарта с министрите (Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков – б.р.), които се ползват с високо обществено доверие, защото атакуваха схемите на ДСП и хората, които самите “Има такъв народ” са канили. Трето поставихме формулата, която ще бъде предложена, за да може не само ГЕРБ, но и ДПС да се разграничат”, каза Христо Иванов.

"Какви игри играете? Водите ни към нови избори": Тошко Йорданов нападна Манолова и Иванов

По думите му “Демократична България” не се е отказала от това “да се опитаме да направим всички възможно в рамките на първия мандат да бъде излъчено правителство”.   

Той подчерта, че новите избори могат да бъдат предизвикани от мандатоносителя. 

“Ние оставаме в очакване – колегите от “Има такъв народ” да покажат състав на Министерски съвет, който предлагат, да дадат формулата и да кажат дали ще има ясни политически ангажименти по конкретни политики”, заяви Иванов.

"Има такъв народ": От Христо Иванов и Мая Манолова зависи преговорите за кабинет да продължат

Той коментира и изказването на Тошко Йорданов, че тласка страната към нови избори. “Тласкаме страната към това да се излъчи едно управление, което наистина може да я промени. Ако не можем тук в този парламент, да го излъчим, новите избори, няма да бъдат въпрос на това, че ние сме ги тласнали, а ще бъдат необходимост, защото така функционира демокрацията”, каза Иванов.

Според него, ако някой търси подкрепата на ДБ, ще намери начин да анонсира министрите. “Това, което ние очакваме, да има обявени министри. Обявили сме много ясно, че имаме високи очаквания към стандарта по отношение на тяхната оценка”, каза той. 

Ние не желаем премиерски кресла, но не искаме хора от ГЕРБ и ДПС да са в управлението, каза лидерът на “Изправи се БГ!Ние идваме!” Мая Манолова.

Искаме споразумение с ясни позиции в определени политики, както и гаранция, че няма през задната врата да влязат ГЕРБ и ДПС в управлението, каза Манолова.

“Вчера светна червената лампичка за ранно предупреждение в нашето изявление, защото смятаме, че би било подмяна на волята на протестиращите граждани и на българския народ осигуряването на възможност на ГЕРБ, ДПС и олигархичните им кръгове да влияят върху формирането на новото правителство”, добави тя. 

Според нея в четвъртък в залата изказването на “Има такъв народ” беше аплодирано от ГЕРБ и от ДПС. 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА