Открийте ни и в

България

Христо Иванов намекна, че ДБ може да излезе от управлението (ВИДЕО)

Ще проведем дебати с нашите органи, за да видим какъв е пътят напред, каза Иванов пред BG VOICE

публикувано

на

Важно е, особено в светлината на случващото се в Украйна, управлението да бъде по-амбициозно с проблеми свързани със сигурността, с нашето реално отделяне от руските зависимост (всички форми) и нашата ясна солидарност с нашите партньори. Ако това управление не може да ги решава, това за нас е червен флаг. Това каза пред BG VOICE съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.

“ДБ ще анализира ситуацията, не взимаме решенията самостоятелно. Ще проведем дебати с нашите органи, за да видим какъв е пътят напред. Ние не сме безотговорни,. Не можем с лека ръка да хвърлим страната в криза. Но не можем и дълго време да търпим това правителство да не амбициозно по тези въпроси.”

“Войната в Украйна и руската агресия срещу Източна Европа променя това, което се очаква от едно управление. Това, което се случи днес, макар да не е недостатъчно спрямо това, което очаквахме от ДБ, е някаква стъпка. Видя се едно голямо мнозинство и че българският парламент е готов да подкрепи Украйна. Управляващото мнозинство трябва да се поздрави, че премина една криза.”

Екатерина Захариева пред BG VOICE: Корнелия Нинова управлява България (ВИДЕО)

Иванов каза, че това правителство започва да се изчерпва.

“Важно е това управление да е различно от това, което имахме досега, но е важно, особено в светлината на случващото се в Украйна, управлението да бъде по-амбициозно с проблеми свързани със сигурността, с нашето реално отделяне от руските зависимост (всички форми) и нашата ясна солидарност с нашите партньори. Ако това управление не може да ги решава, това за нас е червен флаг”.

По думите на Иванов вече не е достатъчно да има правителство, само колкото да има правителство.

Той добави, че партията му ще търси по-широка подкрепа за модернизиране на българските въоръжени сили и съдебна реформа.

Христо Иванов коментира и възможността от избори сега:

“Не виждам как отговорен политик или гражданин може да иска България да бъде хвърлена в хаос. Средствата на руската пропаганда, срещу която ние не можем да предприемем много действия, Путин може да окаже много силно влияние тук при евентуални избори и да лашне страната в посока, която никой не може да си представи.”

Съпредеседателят на ДБ каза още, че има критики към управлението, но “това изобщо не означава, че трябва да хвърлим страната в едни избори, които могат да бъдат с много неприятен и неочакван край”.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА