Открийте ни и в

България

Христо Иванов се върна на плажа „Росенец“: стига ли се по пътя до плажа (ВИДЕО)

„Сега вървим по лъжата на кмета на Бургас“, каза Иванов, напомняйки за думите на Николов, че преграденият път не води до обществения плаж, а се „забива в частен имот“.

публикувано

на

сн. Архив

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов се върна в района на летния сарай на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, за да провери информацията, публикувана в „Свободна Европа“ в понеделник, че общественият път до плаж „Росенец“ отново е преграден.

Пътят до плаж "Росенец" отново е преграден

Намираме се в „лятна столица на беззаконието“, отбеляза той и определи думите на кмета на Бургас Димитър Николов като лъжа. „Сега вървим по лъжата на кмета на Бургас“, каза Иванов, напомняйки за думите на Николов, че преграденият път не води до обществения плаж, а се „забива в частен имот“.

Иванов показа и вече премахната наполовина ограда. „Това показва две неща. Първо, че общественият натиск работи. Второ, верятно като си тръгнем и другата половина на оградата, която сега е свалена ще се върне“, посочи той.

Преминавайки покрай сараите на Доган, Христо Иванов напомни, че сградата все още няма Акт 16. „Как тя се обитава от хора?“, запита той.

Съпредседателят на „Демократична България“ напомни още лидерът на НФСБ Валери Симеонов е обещал и премахването на яхтеното пристанище пред имота.

„Няма действия! Няма действия за актуване на плажа – правят се велики географски открития, че имало новообразуван плаж или геологически процеси някакви много силни са се задействали! Няма действия реални по отношение на тази огромна марина- това яхтено пристанище“, обяви Иванов.

„Кметът на Бургас не предприема достатъчно сериозни стъпки, никакви стъпки всъщност за това да се осигури достъп, да се актува тази собственост, да се сложи табела, ако има някакво строителство там разрешено – всичко това ние ще настояваме да се свърши, защото за нас това емблематичен политически казус, а не просто един от множеството казуси на някаква несвършена работа от страна на администрацията“, коментира още съпредседателят на „Демократично България“.

По думите му за плажа трябва да бъде издаден акт за държавна собственост и всеки български гражданин да има достъп до него.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

България

Борисов за ваксините: Ако трябва – съд и да ни върнат парите

Премиерът поиска ЕК да подходи сурово към производителите

публикувано

на

Виж цялата статия

Премиерът Бойко Борисов поиска Европейската комисия да подходи сурово към производителите на ваксини, заради кризата с доставките.

„Ако трябва, да има и съд, да ни се върнат парите за това, което сме инвестирали. Припомням че ние сме инвестирали пари“, каза министър-председателят. В четвъртък вечерта предстои заседание на Европейския съвет за кризата с ваксините. Той обясни, че и други държави са недоволни, че ЕК дава пари за ваксини, но не ги получава.

Борисов даде да се разбере, че подкрепя идеята за въвеждане на зелен или ектронен паспорт за ваксинираните. „Да облекчим всички, които са ваксинирани и са преболедували, да живеят нормално“, каза премиерът.

Той съобщи, че в България вече са ваксинирани 21 000 души и напомни, че днес са пристигнали 12 000 ваксини от „Модерна“.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

България

ВМА спира „зелените коридори“, ваксините свършиха

Ваксинирането по отделните фази обаче продължава

публикувано

на

от

Виж цялата статия

ВМА обяви, че временно спира „зелените коридори“ за ваксиниране. Причината е, че са изчерпани наличните количества ваксини, съобщи лечебното заводнение на фейсбук страницата си.

Въпреки това от ВМА уточняват, че продължава ваксинирането по отделните фази съгласно Националния ваксинационен план, както и поставянето на втора доза на направените до момента имунизации.

Страната ни ще получи по-малко от обявеното дози от ваксината на „АстраЗенека“. От писмо на здравния министър Костадин Ангелов до компанията става ясно, че вместо обявените 142 437 дози, вероятно страната ни ще получи едва 52 800 дози.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

България

Почитаме свети Тарасий, лекувал с чудеса

Високите му достойнства и добродетели привлекли към него общото внимание

публикувано

на

от

Виж цялата статия

Свети Тарасий – Константинополски патриарх от 784 до 806 година, произхожда от знатно семейство.

По време на реакцията против иконоборството Тарасий, заемащ мястото на секретар на императрица Ирина, играе важна роля.

Св. Тарасий се родил в Цариград около половината на VІІІ век от родители богати и знатни, които го възпитавали в благоговеен страх пред Бога и му дали добро образование. Той напълно оправдал старанията на родителите си.

Високите му достойнства и добродетели привлекли към него общото внимание и той – още твърде млад – бил възведен във важна гражданска длъжност и станал един от царските съветници.

В това време царувал малолетният император Константин с майка си Ирина, която ръководела държавните работи. Разприте по иконоборческата ерес смущавали църковния мир. Ирина се стараела да възстанови православното почитане на иконите, но ереста, силно поддържана от нейните предшественици, имала много последователи.

Сам патриарх Павел – човек добър, но слаб – допринесъл за това, защото при предишните императори от страх и малодушие бил подписал, против убежденията си, правилата, изложени от иконоборците.

Избран като приемник на отстранения патриарх Павел, Тарасий взема решение за подготовка на Вселенски събор, чиято цел е да възстанови православния възглед за иконите, отхвърление от иконоборческия събор през 754 година.

Още при самото свое избиране за патриарх, поставя като условие възвръщането на църквата към иконопочитането.

Но могъществената опозиционна партия, имаща съюзници сред войската и столичното население, дълго забавя това действие, така че Седми Вселенски събор се състои едва през 787 година в Никея.

На събора иконопочитането е възстановено и богословски обосновано.

Патриарх Тарасий доживял дълбока старост и умрял около 806 година. Той е погребан в построения от него манастир на Босфора (на тракийския бряг) и много чудесни изцерявания се извършвали при гроба му.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

Предишна публикация:
Старческият дом във Варна, огнище на COVID-19, остана без персонал

9 от служителите са заразени, а половината персонал е напуснал, след пламване на инфекцията

Затвори