Открийте ни и в

България

Христо Иванов: Страната я очаква тежка зима, затова трябва кабинет

Колкото и да е трудно, каквито и спорове да има, трябва да сформираме работещ кабинет.

публикувано

на

Христо Иванов

Страната я очаква тежка зима и тя изисква управляемост, а не следващ етап на политическа криза. Затова колкото и да е трудно, каквито и спорове да има, трябва да сформираме работещ кабинет. Това заяви съпредседателят на ДБ  Христо Иванов.

"Да, България" даде мандат на Христо Иванов да води преговори за кабинет

След проведените разговори между БСП и трите партии в досегашната коалиция – ПП, ИТН, ДБ и разговорите с независимите депутати през седмицата, Иванов заяви, че през уикенда ще обсъждат предложенията за допълнения в управленската програма. Следващата седмица предстои партиите да говорят и за състава и структурата на бъдещия кабинет в рамките на третия мандат. Според Иванов по-тежките преговори предстоят.

По думите му, номинираният за кандидат за премиер трябва да има много по-голяма роля за сформирането на Министерски съвет като екип. Не е достатъчно само да кажеш „аз имам доверие на този човек”, смята Иванов.

"Продължаваме промяната" след преговорите с ИТН, БСП и ДБ: Започваме работа по управленска програма

Вътрешната политика, всичко от тук нататък, ще бъде коалиция, ще трябва да се научим да го правим това нещо. Диалогът трябва да се възстанови като норма в политиката, каза още съпредседателят на ДБ.

ИТН след преговорите: Разговорът беше конструктивен

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено