Открийте ни и в

България

Цветанов: Борисов е срещал руснаци от забранителния списък на ЕК

Бившият втори човек в ГЕРБ каза, че в това е била част от различията му с ръководството на партията

публикувано

на

Цветан Цветанов: Борисов се е срещал с руснаци от забранителния списък

Бойко Борисов и още двама министри – Теменужка Петкова и Томислав Дончев – са се срещали с руснаци от забранителния списък на ЕК, които са прокарвали пътната карта на “Турски поток” – каза пред бТВ бившият вицепремиер и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той беше за известно време и един от най-приближените хора на бившия премиер Борисов.

Запитан дали и по негово време е имало данни за руска практика да се заплаща на българи за разпространяват кремълската пропаганда, както бе обявено от говорителката на кабинета в оставка Лена Бориславова, Цветанов отговори утвърдително:

“Имаше данни. И ако се върнем на докладите, които минаваха пред парламента, точно на разузнаването докладите бяха най-смислени и алармираха за руското влияние в България. Ние имахме управления, в които висшето ръководство на държавата прокарваше руските интереси. Турски поток е много ясен пример за това.”

Водещата припомни на Цветанов, че той също е участвал в това управление и бившият втори човек в ГЕРБ отговори, че точно този въпрос е бил част от различията му с ръководството на партията.

Борисов: Петков го свалиха, не го искат, къщичка за птички не построи

Цветанов подчерта, че дори “в периода, когато се работеше нормално с Русия, имаше балансирана политика и се визират канцлерът Меркел и други”, европейските политици или участници в екипите им никога на се провеждали срещи с хора от забранителния списък.

Той посочи поименно руските представители, които са контактували с членове на български кабинет – Воробьов и Вабаков.

“Теменужка Петкова, Бойко Борисов, Томислав Дончев. Те са се срещали с хора, част от забранителния списък на ЕК – руски лица, които са били част от прокарването на това, което Теменужка Петкова реализира с подписването на пътната карта на “Турски поток” – заяви Цветанов.

Той припомни, че пътната карта, подписана от Теменужка Петкова в Санкт Петербург, бе обявена за “изгубена” и не бе намерена нито в деловодството, нито в архивите на министерството на енергетиката.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА