Бившият съдружник на Васил Божков, заради когото започна разследването срещу него, Цветомир Найденов, обясни, че е чувал, че хазартният бос държал сакове с пари в офиса си.

"Чувал съм от момичета, които са имали вземане-даване с Божков, че той държал сакове с големи суми пари в офиса си", каза Найденов пред NOVA.

Той постави под съмнение твърденията на хазартния бос, че е плащал 20% такса спокойствие на управляващите.

околкото го познавам, той никога няма да плати от името на всички съдружници. Той може да ги накара да платят вместо него, но не и да плаща вместо всички”, обясни бившият съдружник.Преди дни Васил Божков, срещу когото има 18 повдигнати обвинения и се укрива в Дубай, обяви, че Законът за хазарта е бил променен заради него срещу процент от печалбата за управляващите. Нашето семейство има 16% в Еврофутбол през друга фирма. Еврофутбол се контролираше от Васил Божков и ние няма как да не знаем, ако той е плащал някакви 20%, защото той щеше да ги удържи от нас, както и от гръцки си партньор”, твърди Найденов.Човек с 18 обвинения, всяко от което изисква пари кеш – мокри поръчки, купуване на културни ценности, поддържане на „армия от плеймейтки, търговията с влияние. В никое от тях няма даване на пари по банков път. Гледайки датите, за 2019 година, таймингът на теглене през октомври съвпада с изборите”, заяви Найденов.