Открийте ни и в

Бизнес в САЩ

Цената на бензина в САЩ пада, стига до $3 за галон до Коледа

В момента галон бензин средно се продава за $3,66

публикувано

на

Цената на бензина в САЩ спада, стига до $3 за галон до Коледа

Цената на бензина в САЩ продължава да спада, а анализатори смятат, че тя може да достигне до 3 долара за галон до Коледа. В Тексас тя вече е $2,99. Очаква се и в останалите щати да се зарадват на подобни цени. В момента галон бензин средно се продава за $3,66. Това е с 10 цента по-евтино от предишната седмица.

Най-скъп е бензина в Калифорния, където се търгува за 5,25 долара за галон.

Цената на петрола се понижава, след като управителят на Федералния резерв на САЩ Джером Пауъл сигнализира, че лихвите ще бъдат покачени до по-високи равнища от първоначално обявените, написа Bloomberg.

Световният бенчмарк Брент поевтинява с 0,87%, или 0,84 долара, до 95,32 долара за барел.

Цената на американския сорт West Texas Intermediate (WTI) намалява с 1,08%, или 0,97 долара, до 89,03 долара за барел.

IQ 300! Историята на най-умния човек на Земята

Ден по-рано Пауъл заяви, че „все още е рано да се мисли за паузи“ в паричното затягане, след като Фед одобри четвъртото поредно лихвено увеличение от 75 базисни пункта. Предстои по-късно в четвъртък Английската централна банка (АЦБ) също да повиши лихвите, като пазарите са в очакване на най-голямото увеличение от 33 години насам.

Големите централни банки продължават да покачват лихвите до ограничаващо равнище в опит да преборят инфлацията, но ходовете им натежават на търсенето на енергия. Мечите нагласи, произтичащи от решенията на регулаторите, засенчват затегнатия пазар на горива, свилите се до най-ниското си ниво от поне 2014 г. щатски резерви на бензин и рекордно ниските за сезона доставки на дестилати на Източното крайбрежие.

Допускането, че лихвите може да се покачат по-високо от очакваното „вероятно ще допринесе за проблемите на суровинните пазари в краткосрочен план въпреки конструктивните основи“, каза Уорън Патерсън, ръководител по суровинни стратегии в ING Groep NV.

Фактор за пазарните движения са и несигурните перспективи за Китай, най-големия вносител на „черно злато“ в света.

Топ органът на здравеопазването в страната заяви, че политиката за нулев брой новозаразени с коронавирус остава водеща стратегия срещу заразата, след като непотвърдени медийни публикации подсилиха надеждите за нейното разхлабване.

„Роналдо харесваше момчета. Ирина Шейк беше за прикритие“

Щатските запаси на бензин са намалели с 1,26 млн. барела миналата седмица до 206,6 млн. барела, според Администрацията за енергийна информация. Резервите на петрол са се свили с 3,12 млн. барела, а тези в Кушинг са нараснали за трета седмица.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено