Открийте ни и в

САЩ

“Циклон-бомба” заплашва с жестока буря Североизтока на САЩ през уикенда

Очакват се значителни снеговалежи и заледявания

публикувано

на

Бързо развиваща се буря, наричана още “циклон-бомба”, може да докара най-суровото земно време над градовете на Североизтока и средната част от атлантическото крайбрежие на САЩ още през идващия уикенд. Може да се очакват сняг, лед, хапещи ветрове и наводнения, които да внесат смущения в транспорта.

Weather Prediction Center съобщи, че идването на зимната буля в петък и бушуването й през уикенда предстои с все по-голяма сигурност. За съжаление прогнозните модели са раздвоени по въпроса как се движи центърът на ниското налягане и колко мощен ще стани до края на седмицата.

Моделите обаче се сменят ежедневно и няма гаранции, че новите от тях са по-меродавни от по-старите. Независимо от различията обаче е все по-ясно, че бурята ще донесе поледица, силен снеговалеж и студени дъждове в района, включително в зоните на метрополиите около междущатска магистрала I-95.

10-годишно дете се изгуби в снежна буря, оцеля през нощта, прегръщайки куче

Очакват се значителни снеговалежи и заледявания. Ако всичко започне още в петък вечер, в някои райони в южната част на Нова Англия е възможно да се образува снежна покривка от 20-30 см.

Въпреки че бурите, познати като “норийстър” са най-характерни за Североизтока, средното атлантическо крайбрежие на САЩ може да претърпи нещо подобно заради присъствието на тази буреносна атмосферна система. С придвижването си към Източното крайбрежие бурята бързо ще набира мощ и може да се превърне в “циклон-бомба” с жестоки, опасни ветрове, които причиняват крайбрежни наводнения и ерозия на плажовете.

Високите приливи, които ще се комбинират с ветровете по линията на атлантическото крайбрежие на САЩ, може да доведат до значителни наводнения по бреговете.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА