Открийте ни и в

Твоят глас 2022

ЦИК: 5 333 са кандидатите за народни представители в парламента

1 576 от кандидатите са жени

публикувано

на

ЦИК: 5 333 са кандидатите за народни представители в парламента

Кандидатите за народни представители за парламента са 5 333, като 1 576 от тях са жени, обявиха от ЦИК.

Председателят на ЦИК,

Камелия Нейкова, заяви, че към настоящия момент организацията по изборите върви нормално.

“Към днешна дата в страната е определено да има 11 845 секции, но това не е финалният брой. Машините, на които ще се гласува в страната ще бъдат 9369, в 1105 секционни комисии ще има по 2 машини, а броят на машините извън страната ще остане същият, но предстои заседание на ЦИК, в което ще го обсъдим”, уточни Росица Матева.

Схема за $500 000: Как българи източиха парите на студенти в САЩ (ВИДЕО)

Засега няма информация в карловските села, които пострадаха от ударилия ги потоп, да имат проблем с осигуряване на изборния процес или помещенията за гласуване.

Матева напомни, че в събота изтича срокът за заявления за гласуване по настоящ адрес и добави, че има 1 социологическа агенция, която досега е регистрирана да изработи резултати от изходия пол.

Комисията представи компонентите

на машината и обясни как работи тя. Те показаха отделението, в което стои хартията, върху която се печата бюлетина и подчертаха, че се запечатва с пломба, но при нужда може да се отпечата (ако хартията свърши).

Започна войната срещу купуването на гласове: Блокираха цял град

От ЦИК представиха и отделението, в което се включва захранването като добавиха, че то е защитено с пломба и се запечатва веднъж и не на последно място по важност показаха помещението за акумулаторната батерия като казаха, че то също се запечатва. Важен елемент в машините са и флашките, като те са две на брой и машината не може да работи при липса на една от флашките.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено