Открийте ни и в

Любопитно

ЦРУ: Изтребители на САЩ са преследвали НЛО край база с ядрени ракети

Летящите чинии изключили светлините по време на гонката

публикувано

на

ЦРУ: Изтребители на САЩ са преследвали НЛО край база с ядрени ракети

Документи на ЦРУ дават подробности за извънреден случай, при който изтребители на САЩ са гонили група НЛО край ядрена база, преди обектите да изчезнат или да отлетят в Космоса. Разсекретените файлове, обнародвани след искане по закона за свобода на информацията, уточняват, че тайнствените феномени са засечени край базата „Малмстром“ на ВВС на САЩ през ноември 1975 година.

Това е същата база, в която капитанът от ВВС Робърт Салас твърди, че през 1967 година

НЛО е неутрализирало 10 ядрени ракети

Документът е публикуван от ЦРУ, но изглежда, че е изготвен от Центъра на националното военно командване – важен департамент на Пентагона.

Според него на 8 ноември 1975 година два изтребителя F-106 са вдигнати да преследват 7 обекта, засечени на радара край ядрената база. Самолетите ги погнали, но обектите изчезнали, за да се появят на друго място, а един от тях бързо се издигнал в Космоса.

Свидетели на повърхността също потвърждават, че са видели светлини и са чули звук от двигатели.

Тъй като в района е нямало други летателни апарати, Центърът е определил срещата като „с нещо неизвестно“, а подпис под документа е поставил бригаден генерал Уилям Барнс.

Документът е публикуван чрез проекта The Black Vault, който събира милиони разсекретени файлове на правителството на САЩ. Говорител е казал за „Сън“, че случаят от 1975-а е само един от няколкото, в които НЛО са наблюдавани край „чувствителни“ военни обекти, и нито един от тях няма обяснение.

ЦРУ: Изтребители на САЩ са преследвали НЛО край база с ядрени ракети

Публикуването идва след сензационната пресконференция на капитан Салас и други бивши военни служители на тема техния опит с НЛО, които настояха Пентагонът да изчисти неяснотите. Те съобщиха за

„светлини в небето и звуци от двигатели

подобни на реактивен изтребител“, когато обектите се появили на радарния екран. Служители от базата обаче казаха, че на 100 мили от срещата с НЛО не е имало засечен друг въздухоплавателен съд.

Двата изтребителя са били вдигнати, когато обектите достигнали скорост от 150 възела /172 мили/. Въпреки че първоначално били засечени 7, след това на радарите се виждали само два НЛО.

Според служителите на метеорологичната служба условията на времето отхвърлят възможността да е наблюдавано природното явление Северни светлини, което да е първопричината за стрелкащите се в небето обекти.

Освен това наблюдаваните обекти са сменили посоката и са обърнали на запад със скорост от 150 възела.

Според свидетели НЛО изключили светлините си при преследването и ги пуснали пак, когато самолетите се прибрали обратно в базата, гласи докладът.

Документите за случая завършват с това, че едно от НЛО-тата се е устремило към Космоса, ускорявайки скоростта си.

Предишен инцидент с НЛО край базата „Малмстром“ на 24 май 1967 година приключи с деактивиране на куп ядрени ракети. Бившият офицер от ВВС Робърт Салас, който тогава е бил дежурен командир на контролно съоръжение за изстрелвани от подземен силоз, твърди, че и десетте му междуконтинентални балистични ракети са били деактивирани.

По думите му случайно изключване на 10 ракети „Минитман“ едновременно е невъзможно да се случи, защото те имат различни, самостоятелни системи. Нападението показва, че е налице ниво на технологичен напредък, което по онова време хората не притежават.

Пред „Сън“ Салас е признал, че може само да предполага защо това се е случило.

„Мисля, че е

послание за всички нас на планетата Земя

че трябва да се отървем от ядрените оръжия“ – каза той.

Говорителят на The Black Vault пък подчерта, че около базата „Малмстром“ е „контролирано въздушно пространство и когато бъде нарушено, военните на САЩ трябва да са способни да се справят с проблема, използвайки най-добрите инструменти в своя арсенал“.

„Проблемът е, че не можаха – не можаха да ги хванат, идентифицират или да се отърват от тях, каквото и да представляват“, посочи той.

Говорителят добави, че от десетилетия американската армия създава впечатление у обществеността, че игнорира такива случаи или дори, че те не съществуват. По думите му след употребата на легални средства като US Freedom of Information Act обществеността „вече знае нещата по-добре“.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА