Открийте ни и в

САЩ

Чернокожа от Индианаполис получи двойно по-висока оценка на имота си, като скри расата и пола си

Самата Дъфи първоначално се зарадвала на ефекта от хитрината си, но после се натъжила, като осъзнала какво означава цялата тази история.

bgvoice

публикувано

на

Карлет Дъфи /сн: Facebook, eu.thenewsstar.com, кадър/_

Тъмнокожа жителка на Индианаполис получи потвърждение на подозренията си, че експертната оценка на дома й е била занижена на два пъти заради расата й, след като третия път тя скри расата и пола си и оценката скочи повече от два пъти нагоре.

За да постигне по-висока оценка на стойността на дома си, Карлет Дъфи заличила всички следи от своето присъствие – махнала своите и на роднините си снимки, в кореспонденцията с оценителите се е ограничила до имейли. При личното посещение но агентите в имота ги приел неин бял приятел, който се представил за брат й.

В резултат домът на Дъфи бил оценен на 259 000 долара, като предишните две оценки от миналата година били за 110 000 и 125 000 долара, според организацията с идеална цел Fair Housing Center of Central Indiana, която наблюдава формирането на цените на имотите.

Скандал с расизъм и в България: габонец твърди, че е наречен "маймуна" на терена

Същата организация е подала от името на Дъфи оплаквания за дискриминация в Департамента по жилищния фонд и градското развитие. Според Ейми Нелсън, изпълнителен директор на FHCCI, е „сърцераздирателно“, че жената е трябвало да стигне толкова далече, за да получи справедлива експертна оценка.

Самата Дъфи първоначално се зарадвала на ефекта от хитрината си, но после се натъжила, като осъзнала какво означава цялата тази история.

Според оплакването тя е купила дома си преди три години за 100 000 долара. До времето на първите оценки цените се вдигнали драстично и тя, след като получила (заради ипотека) експертна оценка от 110 000 долара и сравнила с пазарните тенденции, останала с убеждението, че е ощетена. Жената оспорвала и двете занижени оценки, но отхвърлили възраженията й.

Жалбите твърдят, че е имало дискриминация спрямо Дъфи заради нейната „раса“ и „цвят“. Според тях занижените оценки са в нарушение на Алинея 3 на закона Civil Rights Act от 1968 г. с поправката към него Fair Housing Act от 1988.

Антъни Фаучи: Пандемията разкри "сериозни последствия от расизма"

Според Андре Пери от организацията с идеална цел Brookings Institution, случаят с дискриминацията на Дъфи при експертна оценка на имот далече не е изолиран. Пери е съавтор на проучването „Подценяването на активите в черните общини“, което заключи, че през 2017 жилищата в общините с доминиращо черно население биват оценявани средно с 23% по-ниско от подобни имоти в общини с предимно бели жители.

Загубите от неравенството в оценките за чернокожите общини през 2017 година се оценяват на 156 милиарда долара. Пери нарече подценяването на имотите на чернокожите „кражба“.

Той смята, че трябва да се предприемат мерки за предпазване на собствениците от експертни оценки на цени по-ниски от пазарните нива. По думите му е нужна система за търсене на отговорност и ако някой оценява ниско с голяма разлика, трябва да губи лиценза си.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

КРИМИ

Бреговата охрана разтовари заловени наркотици за $1,4 млрд. във Форт Лодърдейл

За залавянето на наркотиците са помогнали и канадските служби.

bgvoice

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн: United States Coast Guard, YouTube, кадър

Бреговата охрана на САЩ докара и разтовари в Порт Евърглейдс във Форт Лодърдейл пратка заловени наркотици на стойност 1,4 милиарда долара.

По данни от службата екипажът на „Катър Джеймс“ е свалил на брега 27 тона кокаин и 550 кг марихуана. Количеството е рекордно, превозвано в историята на този кораб.

За успеха в залавянето на дрогата са допринесли много от екипите на Бреговата охрана, заедно с митническите служби и граничния контрол на САЩ и канадски партньори, съобщи агенцията.

"Бялото момче Рик", което беше заловено с наркотици, сега иска 100 млн. долара обезщетение BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Здраве

Младите в САЩ все по-депресирани след COVID-пандемията

Делът на младите хора със симптоми на депресия се е увеличил от 5%

bgvoice

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн.: Архив

Броят на страдащите от депресия млади хора в САЩ се е увеличил по време на пандемията от новия коронавирус, съобщи Ройтерс, като цитира данни от американско проучване.

Изследователите от университета на Пенсилвания са анализирали електронните досиета на 68 699 души на възраст между 12 и 21 години, посещавали отделението за първична помощ в Детската болница във Филаделфия.

Делът на младите хора със симптоми на депресия се е увеличил от 5% в периода между юни и декември 2019 г. до 6,2% за същите месеци през 2020 г.

Епидемията от наркотици: 93 000 души са починали след свръхдоза в САЩ

Ръст има и при подрастващите, склонни към самоубийство – от 6,1% за изследвания период до 7,1%.

„Затварянето на училищата, промяната в ежедневието, социалната изолация, притесненията за здравето на членовете на семейството, финансовият стрес, политическата нестабилност и примерите за расова несправедливост играят роля“, казва съавторката на проучването Стефани Мейн от университета на Пенсилвания.

Изследователите обаче предупреждават, че резултатите може да подценяват проблема, тъй като младите хора с най-сериозните психични здравословни проблеми вероятно търсят помощ в специализирани лечебни заведения.

Данните от проучването са публикувани в изданието „Педиатрикс“.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

САЩ

Почина председателят на най-големият профсъюз в САЩ

Тръмка ръководеше профсъюзното обединение AFL–CIO като председател от 2009 година

bgvoice

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн: YouTube, кадър

Ричард Тръмка, председател на най-могъщото профсъюзно обединение в САЩ American Federation of Labor and Congress of Industrial Organizations (AFL–CIO) и близък сподвижник на президента Байдън, почина 72-годишна възраст.

Причината за смъртта на бе обявена.

В изявление на прессекретаря на AFL–CIO Тим Шлитнър починалият профсъюзен лидер бе наречен „неуморим борец за правата на работниците, безопасността на работното място, демокрацията и др“.

Днес осъмнах с тъжна, ужасна новина за загубата на големия приятел Рич Тръмка, който ни напусна тази сутрин – каза в Сената лидерът на мнозинството Чък Шумър – работещите хора в Америка изгубиха яростен воин във време, когато се нуждаят най-много от него.“

С 14 000 по-малко са заявленията за обезщетения в САЩ тази седмица

Тръмка ръководеше профсъюзното обединение AFL–CIO като председател от 2009 година. То е най-големият синдикален съюз в САЩ, обхващащ 55 национални и международни профсъюза. Формирано е през 1955 година от сливането на American Federation of Labor и Congress of Industrial Organizations.

Обединението представлява интересите на 12 милиона активни и пенсионирани работници.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

Предишна публикация:
Нараства насилието срещу хората с нетрадиционна сексуална ориентация по време на пандемията

Той подчерта, че всеки човек е роден свободен и равен, и потвърди силния ангажимент на съюза да защитава човешките права,...

Затвори