Открийте ни и в

СВЯТ

Четиримата конници на Апокалипсиса погубват Земята. Кои са точно те?

публикувано

на

Снимка: БТА

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш заяви пред Генералната асамблея, че светът е изправен през заплахата на „четиримата конници на Апокалипсиса”, съобщи РИА Новости.

„Виждам сред нас четирима конници – четири надигащи се заплахи, които ще подложат на опасност постигнатия напредък през XX век и ще създадат опасност за възможностите на 21 век”, заяви той.

Първият конник е „високото геостратегическо напрежение”.

Гутериш обърна внимание на нарастващата ядрена заплаха и подчерта, че международните конфликти предизвикват страдания на хората.

Вторият конник е „климатичната криза“.

Според генералния секретар, средната температура в световен мащаб се е увеличила и милиони видове животни са заплашени от изчезване.

Третият конник е „растящото глобално недоверие”.

В световен мащаб пада доверието в политическите институции, двама души от всеки четирима живеят в страни с растящо неравенство. Все повече хора започват да се съмняват в ползата от глобализацията, посочи Гутериш.

Последният конник, според него, е „тъмната страна на цифровизацията”.

Генералният секретар на ООН подчерта, че новите технологии се използват за престъпления, за разпалване на омраза, разпространение на невярна информация и експлоатация на хората.

Четиримата конници на Апокалипсиса са споменати в „Откровение на Йоан”, 6:1-8. Те са описани като Завоевателя, Войната, Глада и Смъртта и са предвестници на Страшния съд.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено