Открийте ни и в

СВЯТ

Чехия реши да удължи извънредното положение с още 1 месец заради вълната от имиграция от Украйна

Също се готви да не издава визи и разрешения за пребиваване на руски и беларуски граждани с нов закон

публикувано

на

Чехия удължи с още 30 дни извънредното положение, което щеще да приключи на 31 май, заради вълната от имиграция от Украйна.

Чехия реши да удължи с още 30 дни извънредното положение, което изтича на 31 май, заради вълната от имиграция от Украйна. Чехия също се готви да не издава визи и разрешения за пребиваване на руски и беларуски граждани с новия закон, който ще въведе.

Кабинетът на министрите на Чехия реши да удължи с още 30 дни извънредното положение, което е в сила в страната и ще приключи на 31 май, заради вълната от имиграция от Украйна. Резолюцията трябва да бъде одобрена и от Камарата на представителите, за да влезе в сила.

Председателят на Камарата на представителите Маркета Пекарова Адамова съобщи, че ще се проведе извънредно заседание на 19 май по искане на правителството.

Чешкият премиер Петр Фиала, от друга страна, заяви, че Чешката република се справя с имиграционната вълна от Украйна без никакви проблеми досега и каза:

„Имаме нужда от удължаване на извънредното положение, за да запазим същия успех от сега нататък.”

Чешкият вътрешен министър Вит Ракузен заяви, че решението за извънредно положение няма да засегне ежедневния живот на гражданите, а напротив, решенията, които трябва да се вземат по отношение на настоящата миграционна вълна, могат да бъдат изпълнени по-бързо.

В съобщението на МВР се казва, че законите, необходими за извънредното положение, ще бъдат определени и влезли в сила и това ще приключи до края на юни.

Министерството заяви, че от юли няма да има нужда от извънредно положение при решенията относно миграционната вълна и че най-важният нов закон, който трябва да бъде приет, е законът за неиздаване на визи и разрешения за пребиваване на руснаци и беларуски граждани.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА