Открийте ни и в

Коронавирусът

Чикаго смекчава мерките: барове и ресторанти отварят на закрито

Съгласно смекчаването на мерките, храненето на закрито е ограничено до 25% от капацитета на заведението

публикувано

на

Сн.: АП/БТА

От събота в Чикаго и окръг Кук смекчени мерки позволиха ресторантите и баровете да могат да отворят отново за ограничени вечери на закрито.

“Ние отдавна настоявахме за внимателно възобновяване на ограниченото хранене на закрито и съм развълнувана, че постигнахме достатъчно напредък в борбата срещу COVID-19, за да отворим отново бизнеса си и да върнем служителите”, заяви кметът Лори Лайтфут в изявление в събота. „Когато навлизаме в тази следваща фаза, отново призовавам всички фирми и жителите да се уверят, че ще продължим напред, като следваме насоките за безопасно хранене на закрито и се ангажираме с мерките за безопасност, които ни помогнаха да изравним кривата за втори път.“

В кухнята на Crosby’s екипът беше поставен в готовност в петък заради възможността да може да се отвори отново в събота на закрито и да посрещнат клиентите от местата на открито.

„От всичко, което чуваме, в готовност сме на 99%“, казва Джеймс Милър, директор на операционната група на 4 Star Restaurant Group. “Искам да кажа, че всички са развълнувани. Започнахме процеса преди около седмица, като чухме, че има такава тенденция.”

Разносът и доставката бяха от основно значение в продължение на месеци, но сега персоналът е извикан, графиците са налице и масите са готови.

“Вълнувам се от това, че има хора в ресторанта, както и от това да върнем персонала си на работа”, каза Милър.

Съгласно смекчаването на мерките, храненето на закрито е ограничено до 25% капацитет или 25 души на помещение с ограничение от четирима души на маса, а ресторантите трябва да се затварят до 23:00.

Както ресторантите, така и баровете в окръг Чикаго и Кук са готови да могат да се отворят отново, тъй като позитивните тестове за COVID-19 продължават да намаляват.

Градът ще отговаря на жалби за груби нарушения, но властите очакват много добро спазване от барове и ресторанти. „И мисля, че затова виждате напредъка в броя, който продължава да намалява, защото в по-голямата си част хората наистина се опитват да направят всичко възможно, за да запазят безопасността не само на своите клиенти, но и на техните семейства и служители“, казва Роза Ескарено, комисар по деловите въпроси и защита на потребителите в Чикаго.

Кметът Лори Лайтфут излезе с изявление в петък, в което се казва: “Радвам се, че Чикаго е постигнал достатъчен напредък в продължаващата борба срещу смъртоносния вирус COVID-19, за да позволи закрито обслужване в барове и ресторанти в много близко бъдеще. Тази пандемия е опустошителна за бизнеса и техните работници, особено за барове и ресторанти, и знам, че този ход ще осигури така необходимото облекчение в критичен момент. Нашият бизнес се е засилвал многократно, за да спаси човешки живот през цялата криза и съм развълнувана, че скоро ще бъдем готови да предприемем тази стъпка, за да отворим отново повече бизнеси и да върнем служителите на работа. Докато се подготвяме за облекчаване на ограниченията, призовавам всички наши фирми и жители да се ангажират още веднъж с това, което работи за борба с разпространението на COVID-19. Носенето на маски, поддържането на социална дистанция, избягването на големи събирания, спазването на бизнес регламентите и получаването на ваксината, когато е налична, за да можем да продължим напред в нашия план за отваряне .”

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА