Открийте ни и в

САЩ

Чък Шумър предложи стимул от $52 млрд. за американското производство на чипове

Извънредното предложение за финансиране ще бъде включено в преразгледания законопроект от над 1400 страници, който Сенатът ще разгледа тази седмица

публикувано

на

Сн.: АП/БТА

Лидерът на демократите в Сената на САЩ Чък Шумър представи преразгледано двупартийно законодателно предложение за отпускане на $52 млрд. за стимулиране на производството на чипове и изследвания в тази сфера за петгодишен период.

Извънредното предложение за финансиране ще бъде включено в преразгледания законопроект от над 1400 страници, който Сенатът ще разгледа тази седмица, за предоставяне на $120 млрд. за научноизследователска дейност в технологиите, за да се засилят конкурентните позиции на страната спрямо Китай.

Президентът Джо Байдън по-рано също призова да бъдат предоставени $50 млрд. за стимулиране на производството и изследванията на полупроводници.

Поддръжници на проекта отбелязват, че през 1990 г. САЩ са имали дял от 37% от производството на полупроводници и микроелектроника, а сега едва 12% от полупроводниците са произведени в страната.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено