Открийте ни и в

България

Шампион с пагони – Кобрата стана лейтенант (СНИМКИ)

публикувано

на

Един от най-успешните български боксьори Кубрат Пулев бе повишен от сержант в лейтенант от резерва на Въоръжените сили. Тържествената церемония по присвояване на новото му военно звание се състоя в Министерството на отбраната, а пагоните му връчи лично министър Красимир Каракачанов, пише DarikNews.

Снимка: БТА

„Готов съм да съдействам на Българската армия и за подобряването на физическата подготовка на военнослужещите. Защо не? Има какво да се предаде и има какво да им дам“, обяви Кобрата след церемонията.

Промоутърът на Джошуа потвърди: Кобрата е следващият съперник

Той благодари на военния министър за повишението. „За мен това е огромна чест. Ще ми даде още по-голямо самочувствие, но и отговорност. Да си част от Българската армия е престиж“, категоричен е българският боксьор.

Снимка: БТА

Той заяви, че няма нищо ново около организацията на предстоящия му боксов мач с Антъни Джошуа. „До 1 месец трябва да стане ясно къде ще се проведе и какво ще се случи“.

От своя страна военният министър Красимир Каракачанов обяви, че Кубрат Пулев служи за пример на българските военни. „Един човек, който е бил част от спорта в армията, заслужава това отношение. Всяко поколение има своите кумири. Последните 20 години с какво може да се гордее българинът? Малко са, но едно от големите са именно постиженията на Кубрат Пулев. Всяка една негова победа, е победа на български офицер“, категоричен е Каракачанов.

Facebook Коментари

Получавай BG VOICE по имейл
BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Натисни, за да коментираш

Коментирайте

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

България

Роднина на емира на Катар олекна с €1,2 млн. Ужили го българин от Баните

публикувано

на

Виж цялата статия
Шейх Мохамед Жасим ал Тани. Снимка: Министерство на земеделието

Шейх Мохамед Жасим ал Тани – най-големият катарски инвеститор в България и роднина на емира на Катар, се оказа жертва на злоупотреба в особено големи размери, съобщиха от компанията на шейха.

Според съобщението 1,2 млн. евро били източени от общото дружество на катареца с българския му партньор Янко Пашов и прехвърлени на личната фирма на българина с адрес ул. “Долна дрянка” 12 в село Баните, Смолянско.

Преди време шейхът превел парите по сметка на общата компания, направена с българския съдружник, който го уверил, че има опит в отглеждането на животни.

С тези пари Янко Пашов трябвало да закупи базата и техниката, необходими за отглеждането на животните, а след това добитъкът да се изнася за страните от Персийския залив.

Дълго време обаче българинът не представял никакви фактури или разходни документи и затова катарският бизнесмен започнал да се съмнява в съдружника си и поискал обяснения. Така се разбрало, че Пашов не може да оправдае разходи за 1,2 млн евро за общото им начинание.

В устен разговор и по мейла Пашов признал, че е превел всички пари, за да може да защити финансирането от Държавен фонд “Земеделие” и обещал да ги върне, щом получи остатъка от фонда, но това така и не се случило.

Българската фирма представила фиктивни отчети и документи за разходи, в които фигурирали дори лизинговите вноски за новия автомобил на Пашов.

Накрая катарският инвеститор завел дело срещу българския си съдружник. В хода на съдебното разследване станало ясно, че подписът на шейх Мохамед е бил фалшифициран на документ, който трябва да представлява протокол от общо събрание на съдружниците за приемане на годишния финансов отчет и разпределение на печалбата на дружеството.

А съдът в Смолян излиза с присъда в полза на катарския инвеститор. В съдебното решение се казва, че съдружникът му е злоупотребил с предоставените му за управление средства и след като не е предоставил никакви доказателства, че базата и техниката са закупени с негови средства, кредити или субсидии от фонд “Земеделие”, очевидно от самото начало е целял да придобие собствеността на името на своята фирма с парите на общото дружество.

Въпреки присъдата обаче средствата на катарския инвеститор не са върнати, заради което от посолството на Доха в София следят случая с тревога, защото този прецедент би се отразил на общия бизнес климат и отношенията на България не само с Катар, но и със страните от Арабския свят и по-специално с Персийския залив.

Пред “24 часа” Янко Пашов отказва да коментира подробности по случая, но настоява, че той смята да води други дела за общата фирма с катарския шейх, както и да ги спечели.

Facebook Коментари

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

България

Журналистът Ерик – овчар. Пасе ги, дои ги, майстори сирене с чушлета

публикувано

на

Виж цялата статия
Снимка: "24 часа"

Ако млад човек има сигурна възможност, е по-вероятно да се възползва от нея. Особено ако тя идва от чужбина.

Точно обратното обаче предприема 25-годишният Ерик Борисов от Плевен. Учил е журналистика, владее френски, но избира да се върне в плевенското село Ясен и да отглежда овце. Днес стадото му наброява 90 животни, като нараства двойно за 5 години.

Ерик не се е събудил просто една сутрин с идеята да става фермер. Процесът е свързан с много усилия и започва още докато е в гимназията. Тогава всеки ден помага в семейната ферма на дядо си – или пасе овцете, или е зает с приготвянето на сирене.

“Не мога да кажа, че съм разбирал много. Изглеждаше много сложна наука тогава. Помагах на дядо ми, защото той имаше нужда от помощ. Но си казвах: Абсурд, няма как да се занимавам с това. Нищо не ме събира с този начин на живот”, разказва днес младият животновъд.

Дистанцията с животните засилвали и подигравките, които понасял от съученици. Затворил се в себе си и започнал да се крие, когато някой минавал по поляната, където е със стадото.

“Това мислене ни беше насадено точно в училище. Там се смяташе, че да се занимаваш с подобна дейност, трябва да си глупав или необразован. А това е тотална глупост”, убеден е порасналият Ерик Борисов.

Много от фермерите днес го подкрепят и му се възхищават. Има обаче и други, които го съветват “да се маха, докато е време”.

Не само че не се вслушва в съветите на вторите, а дори се осмелява да развие старото семейно стопанство. То било от познатия тип – баба му и дядо му, както повечето хора на село, отглеждали животни за лични нужди.

Дядо му Емил, който бил пожарникар, се пенсионира и решава да увеличи стадото си. Измества се в селскостопански двор, но поради различни причини трябвало да смени мястото на животните. Ерик е в 7-и клас, когато дядо му купува 1 декар нива и на нея строи ферма.

Когато завършва гимназия, заминава за София, където учи “Политически науки”. Но само след година осъзнава, че столицата не е неговото място – не успява да свикне с динамиката и стреса във всекидневието.

Първоначално родителите му не разбират решението му и, както всички майки и бащи, си мислят, че се е случило нещо особено.

“Нямаше съществена причина, освен че не си представях себе си в столицата”, казва Ерик.

Дори и дядо му бил учуден – попитал го дали в София не е по-хубаво заради повечето живот и многото хора. В крайна сметка се оказва, че Ерик спасява стадото, защото след неговото заминаване за София дядо му обмислял да продаде животните.

Началото във фермата било трудно – за всяка дейност дядо му трябвало да го напътства. Освен това записва журналистика във Велико Търново и с дядо му работят като на смени – 3 дни е в университета, 4 – във фермата.

“Тогава с него сключихме нещо като сделка – че ще му помагам всеки ден, след като завърша. Той искаше да продава овцете, когато аз заминах в София. Но аз му обещах, че ще помагам, ако той обещае, че няма да ги продаде”, спомня си Ерик пред „24 часа“.

Най не му се получавало доенето – във фермата до днес то е изцяло ръчно.

“Отнемаше около 2 минути да се издои една овца. На мен ми трябваха поне 10 минути – овцете бяха нервни, подскачаха, ритаха ми кофите. Беше комично, но с всичко се свиква. В това се убедих, няма нещо, с което да не се справиш, ако си постоянен”, добавя младият животновъд.

Породата на животните му е черноглава плевенска, тя е автентична за района и навремето е била сред най-гледаните породи – има и добри показатели за месото, хем добра млечност.

“Много от фермерите търсят чужди породи. И мен ме убеждаваха да купувам, защото това било бъдещето. Само че никой не им каза, че тези породи трябва да се гледат само оборно и то интензивно, със специална светлина, системи”, казва Ерик.

Той се сдобива с една такава, но животното не успява да свикне. Ерик отглежда овцете си само пасищно.

“Сега е зима и много от фермерите не изкарват овцете си навън. Като няма сняг обаче, аз не виждам някакъв проблем за нашите да са навън. Дори в момента съм на паша”, казва той и добавя: “Изобщо не съм си представял, че ще бъда в събота с овцете на паша. До последно си казвах, че това не е за мен. Един от факторите, който ме задържа, бе, че от малък знам, че овчето сирене е много търсено.

Засега се оказва прав – има повече клиенти, отколкото количества сирене, които да им продава. Не е изненада – продуктът е занаятчийски, прави се на ръка, няма машини, а хората оценяват това.

Освен класическото сирене има и пикантно – добавя чушки, които идват от градината на баба му.

Намеренията на Ерик са да експериментира и с други продукти като кашкавал, иска да предлага и кисело мляко.

Той вече разпознава поведенческите характеристики на овцете, казва, че не са толкова глупави, колкото пише в литературата, просто си имат своите проявления.

“Има един лаф: Ако овца мине през река, няма да се наведе да пие дори и да е жадна, ще пие там, където е научена”, шегува се той.

“Може би хората се отказват много лесно, през първите години със сигурност ще си на загуба. Трябва да се научиш да буташ стени, а особено ако си градско момче, се свиква много трудно”, казва той.

Планът му е скоро да се дипломира. Наред с държавния изпит – да направи нов обор, както и да  увеличи броя на стадото.

Facebook Коментари

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

България

Кобрата призна за US визата, но неглижира проблема: Леко недоразумение

публикувано

на

Виж цялата статия
Снимка: Twitter

С публикация в социалните мрежи задължителният претендент за световната титла в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF) – Кубрат Пулев, разясни, че е имал леко недоразумение с визата за САЩ, което обаче било преодоляно в движение.

Както BG VOICE вече съобщи Кобрата не бе допуснат да влезе в САЩ, след като пристигнал с туристическа виза, но заявил на имиграционните власти, че идва, за да се боксира срещу заплащане. Няколко часа след това той е напуснал Съединените щати.

ЕКСКЛУЗИВНО: Граничните власти на САЩ: Пулев е изгонен, опитал да влезе с туристическа виза, за да работи

„Той е пристигнал на летище O’Хеър (Чикаго, бел.ред.) в събота, 22 февруари. Г-н Пулев е представил своята В-1/В-2 туристическа виза и заявил на служителя, че получава заплащане за промоция и бокс и в САЩ. Г-н Пулев беше задържан и му беше отказано влизане, защото е бил с грешната виза и е напуснал САЩ на 22 февруари в 9:30 рм“, се казва в официалния отговор на граничната служба U.S. Customs and Border Patrol на запитване на BG VOICE.

Кобрата е трябвало да нарави връзка от Чикаго за Лас Вегас където планирал да гледа мача между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър.

Новината за депортацията на Пулев беше съобщена първо от един от най-добрите спортни журналисти, отразяващи бокса в САЩ, Майк Копингер от The Athletic.

Имиграционните задържаха Кубрат Пулев на летището в Чикаго

Иначе в публикацията си той поздрави новия шампион в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) Тайсън Фюри и мениджъра Боб Аръм, който отговаря за интересите, както на британеца, така и на Кобрата. За да спечели пояса, Фюри победи с технически нокдаун Дионтей Уайлдър в среща в Лас Вегас.

Кобрата не пропуска да спомене, че няма търпение да се изправи и срещу Антъни Джошуа, който държи поясите на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO).

След победата на Фюри промоутърът на Ей Джей – Еди Хърн, заяви, че клиентът му предпочита първо да участва в британски сблъсък за обединение на титлите срещу Фюри, а след това да се насочи към Пулев. Българинът и Джошуа продължават да водят преговори, като официален договор все още няма. Счита се, че най-вероятно такъв мач ще се състои на 20 юни 2020 г. в Лондон.

„Честито на победителя – Тайсън Фюри и на най-големия мениджър в света – Боб Аръм! Поздравления !

Колкото до появилите се информации във връзка с моята виза, имахме леко недоразумение, което преодоляхме в движение!

Но така, като гледам и ме сърбят ръцете за битка!

Очаквам от Антъни Джошуа и Еди Хърн да бъдат мъже и да подпишат най-после договора за мача!

Стига сте размотавали! Съгласяваме се с почти всички ваши условия и егоистични желания.

НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ, ЩЕ СЕ БИЕМ КЪДЕТО ВИ Е НАЙ-ДОБРЕ!

LET’S GOOOOOO“

Facebook Коментари

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
Реклама
Реклама

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама

Най-четено

Всички права запазени © BG VOICE е най-влиятелният български вестник в Чикаго, САЩ и Канада BG VOICE is the Bulgarian newspaper leader in Chicago, USA and Canada