Открийте ни и в

СВЯТ

Швеция временно възобновява граничния контрол

Шведското правителство заяви, че временният граничен контрол започва незабавно и ще е в сила до 11 ноември

публикувано

на

Шведските власти заявиха днес, че временно възобновява граничния контрол на пристанища, летища и сухопътни пропускателни пунктове с други страни, тъй като “има сериозна заплаха за обществения ред и вътрешната сигурност”, предаде Асошиейтед прес.

Шведското правителство заяви, че временният граничен контрол започва незабавно и ще е в сила до 11 ноември, което означава, че за период от 6 месеца хората, които искат да влязат на територията на Швеция, ще трябва да показват своите паспорти и визи.

Правителството не уточни за каква точно заплаха става дума, но изтъкна, че ситуацията в сферата на сигурността в региона, в който се намира Швеция, е “изключително сериозна” и че “общото ниво на терористична заплаха в Швеция остава високо”.

Шведският министър на правосъдието Морган Йоханшон отбеляза, че веднъж щом попаднат в Шенгенското пространство, пътуващите могат относително свободно да се движат на територията на 26 страни – 22 страни от Европейския съюз плюс Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария.

Обикновено хора и стоки се движат свободно от страна в страна, без да бъде извършван граничен контрол. Временното възобновяване на този контрол е допустимо по съображения, свързани със сигурността или опазването на общественото здраве, и понастоящем няколко шенгенски страни, сред които Германия, Австрия, Норвегия и Дания, упражняват такъв, изтъкна Йоханшон.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА