Открийте ни и в

България

Шестима следователи и трима прокурори от Перник ще разследват инцидента на магистрала “Струма”

Прокурор и следовател заминават за Скопие, за да съберат документи за превозвача

публикувано

на

Сн.: БТА

Екип от шестима следователи от НСлС и трима прокурори от Окръжна прокуратура-Перник ще работят по образуваното досъдебно производство за тежкия пътен инцидент на автомагистрала „Струма“, при който загинаха граждани на Република Северна Македония, съобщи “Труд”.

С оглед международния елемент на казуса прокурорите от отдел „Международен“ при Върховната касационна прокуратура (ВКП) оказват пълно съдействие и координация във връзка с изпращането на молбата за правна помощ.

По линия на международното правно сътрудничество са уточнени максимално кратки срокове за предаването на изисканите документи. Това заяви за „Труд“ Сийка Милева, говорител на главния прокурор.

Имало ли е туби в автобуса, който се запали на „Струма“?

В тази връзка главният прокурор на Република България ще командирова в Скопие прокурор и следовател от екипа, които ще предадат молбата за правна помощ в прокуратурата на Република Северна Македония. С оглед бързина и ефективност командированият екип лично ще получи изисканите документи.

С цел идентификация на загиналите граждани българският екип на място ще получи и ДНК-профилите от роднини на загиналите с цел същите да бъдат съпоставени с ДНК-профилите на жертвите, респективно те да бъдат идентифицирани възможно най-бързо.

Роднини на близките от катастрофата на АМ Струма дадоха ДНК проби

Създадена е необходимата организация за бързо и ефективно разследване, има разпределение на работата по отделни ресори и направления.

Главният прокурор на Република България Иван Гешев е в непрекъсната комуникация с главния прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовески.

Прокуратурата работи на максимални обороти с цел да се установят причините за настъпването на тежката катастрофа, както и с цел бързото освобождаване на телата на загиналите, казаха още от държавното обвинение.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА