Открийте ни и в

САЩ

Шеф от Мерлинед зарадва работниците си с по $50 000 коледен бонус (СНИМКИ)

публикувано

на

Снимка: wtop.com

Близо 200 служители на американска компания за недвижими имоти от Мерлинед вече имат 50 000 причини да бъдат по-щастливи тази Коледа. Просто коледните им бонуси възлизат на по 50 000 долара всеки, пише БЛИЦ.

Снимка: wtop.com

Изненадата бе направено от шефа им по време на коледното им парти, докато служителите получаваха червени пликове, пълни с пари.

Компанията St. John Properties заяви, че бонусите са раздадени във връзка с успеха на фирмата да разработи офис от 6 милиона квадратни метра, както и големи складове в осем щата от страната.

Снимка: wtop.com

Изненадващите бонуси бяха обявени от основателя и председателя на компанията Едуард С. Джон в събота по време на годишното коледно парти на фирмата в Балтимор.

„За да отпразнуваме постигането на нашата цел, ние искаме да възнаградим нашите служители по такъв голям начин, че да окажем значимо влияние върху живота им. Благодаря на всеки един мой служител за неговата здрава работа и себеотдаденост“, каза Джон.

Снимка: wtop.com

„Аз може да съм на щурвала на кораба, но вие сте онези, които го карате да се движи напред. Без вас, ние сме нищо“, добави той.

Коментирайте

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Най-четено

Коронавирусът

900 души в училищен район в Джорджия са поставени под карантина заради коронавируса

В момента Джорджия има повече от 60 смъртни случая всеки ден.

публикувано

на

от

Виж цялата статия
архив

Училищен район в Джорджия е поставил под карантина повече от 900 ученици и служители заради възможно излагане на коронавирус, тъй като часовете там се възобновиха миналата седмица. Засегната е гимназия, в която широко споделена снимка показа десетки ученици без маски, които са натъпкани в коридора. Първоначално двама ученици бяха изключени за споделяне на снимката в туитър,но после бяха върнати в училище.

Карантинните данни от училищния окръг Чероки включват най-малко 826 ученици, сочат данните, публикувани онлайн. Разположен на около 30 мили (60 километра) северно от Атланта, районът обслужва над 42 000 ученици.

Във вторник Джорджия във вторник отбеляза най-високата си смъртност за един ден до момента в пандемията със 137 смъртни случая, според щатския департамент по обществено здраве. В момента Джорджия има повече от 60 смъртни случая всеки ден.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Коронавирусът

Като не даде $1,200 на нелегалните имигранти, Тръмп попречи на Америка да добави 10 млрд. долара в икономиката

Проучването установява, че икономическите ползи от включването на хората без статут в бъдещите усилия за подпомагане заради коронавируса ще бъдат повече от негативите.

публикувано

на

от

Виж цялата статия
архив

Проучване на Калифорнийския университет в Лос Анджелис, публикувано вчера, установи, че лишаването на имигрантите в Америка без статут (и техните семейства) от чековете с 1 200 долара е довело до загуба от 10 милиарда долара потенциална икономическа продукция.

Освен това това решението на Тръмп да не даде финансови стимули за тези имигранти заради пандемията е причина за ликвидирането от 82 000 работни места в национален мащаб и 17 000 работни места в Калифорния, установи проучването.

Според статистиката работниците без документи и техните семейства са допринесли над 1,6 трилиона долара за брутния вътрешен продукт на страната през 2018 г. чрез купуване на стоки и услуги, и лична производителност на работното място. Намалената им покупателна способност на фона на настъпваща рецесия е едновременно заплаха за общественото здравеопазване и фактор за дълбока икономическа криза, каза Раул Хинойоса, водещият автор на доклада.

„Нашите съседи без документи купуват хранителни стоки, плащат данъци и подпомагат местния бизнес в икономически аспект, което генерира приходи за правителството в размер на 190 милиарда долара в цялата страна“, казва Хинойоса. „Жестоко е да се отказва финансова помощ на хората без статут, тъй като равнището на безработица нараства бързо. Това е и контрапродуктивна фискална политика, която има отрицателни последици за всички жители.Тези жители са се възползвали от финансовия принос на същите тези имигранти“, добавя анализаторът.

Националният процент на безработица за хората без документи достигна 29% през май и е много по-висок от процента за всяка друга демографска група.

„По време на тази глобална здравна криза хората без документи са повлияни негативно в по-голяма степен в сферите на здравеопазването и икономиката, но те са изключени от обсъжданията за финансови облекчения и ние трябва да се справим с това чрез цялостен подход за икономическо възстановяване“, заяви Абел Валенсуела, директор на Института за изследвания на труда и заетостта и член на изследователския екип на изследването.

Проучването установява, че икономическите ползи от включването на хората без статут в бъдещите усилия за подпомагане зарадо коронавируса ще бъдат повече от негативите. Икономическата активност, генерирана от недокументирани имигранти, ако получат пари по втория спасителен план, който в момента се обсъжда в Конгреса, се изчислява на 14 милиарда долара. Освен това, ако те получат пари, това означава създаване на 112 000 нови работни места в национален мащаб. Всичко това далеч надхвърля сумата от 9,5 милиарда долара,която ще се разходва, за да получат те пари от държавата.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Коронавирусът

Вейпингът разпространява COVID-19 сред младежите в САЩ

Mладите хора се заразяват от 5 до 7 пъти по често, когато пушат електронни цигари

публикувано

на

от

Виж цялата статия

Учени от Станфордския университет проследили разпространението на новия коронавирус SARS-CoV-2 сред американските младежи и установили, че младите хора се заразяват от 5 до 7 пъти по често, когато пушат електронни цигари или ги комбинират с обикновени.

Специалистите са на мнение, че тази уязвимост може би се дължи на уникалния характер на увреждането на белия дроб, което причинява вейпингът.

„Младите хора и тийнейджърите си мислят, че тяхната възраст ще ги предпази от заразяване с COVID-19. Но според получените от нас данни това не е така за тези, които употребява електронни цигари. Това важи и за хората, които комбинират обикновените с електронни цигари, като рискът се увеличава значително“, заяви авторката на проучването Шивани Гайха от Станфордския университет.

Нейният екип провел поредица от социологически изследвания сред американски младежи от двата пола, заразени с новата коронавирусна инфекция. Били проучени също техните вредни навици и привички. Наложил се изводът, че тези от тях, които всекидневно употребявали електронни цигари, пет пъти по-често се заразявали с COVID-19, в сравнение с останалите участници в проучването. А паралелната употреба на обикновени и електронни цигари увеличавала риска от подобна зараза 7 пъти.

В това отношение вейпингът не отстъпвал, а често лидирал сред известните рисковите фактори, сред които фигурират затлъстяването и диабетът. Поради тази причина учените препоръчват на подрастващите, а също така и на възрастните, да престанат да употребяват подобни продукти.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

Повече в newsletter, коледни бонуси
Оръжейна доставка за Украйна – причина за отравянето на Гебрев, ФБР разследва

ФБР се включи в разследването за отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев. Една от версиите за опита за покушението е свързана...

Затвори