Открийте ни и в

Войната в Украйна

Шолц: Германия ще има енергийна сигурност и без руски газ

Канцлерът спомена, че Берлин и федералните провинции са постигнали споразумение за стабилизиране на енергийната криза чрез пакети от помощи на стойност 250 млрд. евро

публикувано

на

Шолц: Ако Русия продължава да губи войната, може да предизвика ескалация

Германия ще успее да гарантира енергийната си сигурност въпреки събитията, свързани със “Северен поток”, заяви германският канцлер Олаф Шолц на пресконференция днес.

“Вероятно Германия ще успее да гарантира енергийната си сигурност, въпреки че от Русия към Германия вече не тече газ по тръбопроводите и че научихме за драматичното разрушаване на някои от тях в Балтийско море”, каза той.

Канцлерът спомена, че Берлин и федералните провинции са постигнали споразумение за стабилизиране на енергийната криза чрез пакети от помощи на стойност 250 млрд. евро.

САЩ пращат още HIMARS за Украйна, доставките ще продължават

На 26 септември бяха извършени терористични атаки срещу два руски газопровода за износ на газ за Европа – “Северен поток” и “Северен поток 2”. Германия, Дания и Швеция не изключват възможността за целенасочени саботажи. Nord Stream AG съобщи, че авариите по тръбопроводите са безпрецедентни и не може да се определи времето за ремонт.

“Газпром” съобщи на 3 октомври, че налягането в повредените нишки на газопроводите “Северен поток” и “Северен поток 2” се е стабилизирало, изтичането на газ е спряло и от друга нишка на “Северен поток 2” се изпомпва газ, за да се гарантира нейната цялост.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено