Открийте ни и в

Вашето здраве

Яжте, за да отслабнете: Ето кои са топ храните за изгаряне на мазнини

Чесънът е чудодейна суперхрана за предотвратяване на много заболявания

публикувано

на

Яжте, за да отслабнете: Ето кои са топ храните за изгаряне на мазнини

Идеята, че храненето наистина може да ни помогне да отслабнем, изглежда невъзможна, като в същото време е много привлекателна. Повечето от нас вярват, че за да изгаряме мазнини и да отслабваме, трябва да намалим това, което ядем, и със сигурност да спрем да ядем онези неща, които всъщност ни харесва да хапваме.

Всъщност обаче отслабването не работи така. Броенето на калории е стара новина и все повече здравни експерти смятат, че времето на хранене, метаболизмът и кръвната захар също играят роля.

И тъй като някои храни влияят на тялото ни по различен начин, това означава, че някои действително могат да ни насърчат да изгаряме мазнини чрез стимулиране на определени хормони и повишаване на метаболизма ни, защото някои храни всъщност изискват много калории, за да бъдат усвоени.

Къща, обитавана от зли духове, сее смърт и пустее празна

Не можете обаче да очаквате да ядете огромни количества от каквото и да било и въпреки това да отслабнете много. Но това, с което трябва да сме наясно, е, че изборът на правилните храни може да окаже голямо влияние върху способностите

за изгаряне на мазнини

като по този начин ще бъдат по-полезни в борбата с наддаването на тегло.

Добрата новина е, че всеки протеин има „термичен ефект“, което означава, че калориите се изгарят за усвояването му. Както въглехидратите, така и мазнините имат свои собствени термични ефекти, но протеинът има най-голямо тегло – 20-35%. В същото време протеинът стимулира производството на IGF1 и тестостерон, които са анаболни хормони, които продължават да съхраняват тези аминокиселини като мускули, докато изгарят мазнини за това.

Яйцата не само са източник на протеини, но също така са с високо съдържание на витамин В12, който разгражда и изгаря мазнините. Поради всички тези причини се препоръчва да се ядат яйца в рамките на половин час след събуждане, за да се увеличи изгарянето на мазнини и да се

предотвратят пристъпите на глад

Повечето от нас не смятат кърито за храна за борба с мазнините, но това е само защото го ядем от ресторанти, които добавят много картофи и трансмазнини под формата на масло. Самите люти чушки всъщност са много добри средства за изгаряне на мазнини, тъй като увеличават сърдечната честота, както и засилват метаболизма.

Чесънът е чудодейна суперхрана за отслабване, предотвратяване на заболявания и много други. При плъхове е установено, че потиска гените, които участват в натрупването на мазнини, въпреки че не са провеждани проучвания за този ефект при хора.

В подобно проучване беше установено, че консумацията на джинджифил може да помогне за увеличаване на термичния ефект на всички храни, както и за предотвратяване на пристъпите на глад.

От ревност: Красимира излезе от манастира и преби до смърт любимия си с гира

Кофеинът всъщност не е толкова храна, колкото лекарство. Той е

стимулант за метаболизма

и по този начин ни кара да се чувстваме по-будни, като същевременно увеличава изгарянето на мазнини. Тези добавки обаче са опасни, докато с пиенето на малко кафе не се прекалява.

Яжте, за да отслабнете: Ето кои са топ храните за изгаряне на мазнини

Зеленият чай често съдържа кофеин (макар и по-малко от кафето или черния чай) и понякога съдържа и други ксантини (йерба мате е описан като „перфектния стимулант“ от Дарвин поради уникалната си комбинация от три отделни ксантин). Зеленият чай съдържа и антиоксиданта EGCG, който е известен със своите свойства за изгаряне на мазнини.

Кокосовото масло е друга невероятна суперхрана, включително и за изгаряне на мазнини. В проучване е установено, че консумацията на 1-2 с.л. кокосово масло може да увеличи

разхода на енергия

с допълнителни 5% всеки ден. Също така е страхотно за отслабване, когато се използва за заместване на други масла за готвене.

Черният шоколад може да намали хормона на стреса кортизол, който е свързан с наддаването на тегло. Той също така съдържа кофеин и теобромин – два от ксантините, открити в гореспоменатия чай йерба мате. Той също не е и наполовина толкова сладък, колкото по-лекия шоколад, така че е чудесен начин да се справите с шоколада, без да преяждате и да съсипвате диетата си. Потърсете 70% какао или повече и ако ви се стори, че е твърде горчиво, опитайте да го сложите в кафето си.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено