Открийте ни и в

Новини

Янев и земеделци обсъдиха бъдещето на сектора

Гарантиране устойчивото развитие на селското стопанство, както и на продоволствената сигурност в страната са сред ключовите задачи на правителството

публикувано

на

Сн.: Министерски съвет

Гарантиране устойчивото развитие на селското стопанство, както и на продоволствената сигурност в страната са сред ключовите задачи на правителството.  Това заяви министър-председателят Стефан Янев по време на среща със земеделски производителите в Министерския съвет. На срещата присъстваха вицепремиерът Атанас Пеканов и министърът на земеделието, храните и горите Христо Бозуков.

Представителите на селскостопанския сектор обсъдиха с премиера ключови проблеми в бранша, които изискват неотложни мерки, сред които въпросът с напояването, модернизацията на земеделието и производството на продукция с висока принадена стойност. Министър-председателят подчерта, че през последните три месеца държавата активно полага усилия за диалог с бизнеса в различните сектори и работи за намирането на ефективни решения. Правим всичко необходимо и сме в непрекъсната координация както с вицепремиера Пеканов по отношение Плана за възстановяване и устойчивост, така и с ръководството на Министерството на земеделието, храните и горите. Стремим се дейността ни да бъде максимално прозрачна и ефективна, изтъкна в хода на срещата премиерът Янев.

2020: Най-тежката година за земеделието в България

Министър-председателят бе категоричен, че диалогът с представителите на земеделските производители трябва да продължи, за да бъде намерен баланса в сектора. Стефан Янев посочи, че трябва да се търсят различни механизми за финансовото подпомагане на сектора за модернизиране на земеделието.

Напълно приемам исканията на бранша и се радвам, че с екипа на министерството успяхме да предизвикаме сектора и заедно да работим за възстановяване на земеделието, коментира министърът на земеделието, храните и горите Христо Бозуков. Той заяви, че усилията ще бъдат насочени към осигуряване на подкрепа за земеделския сектор, за да се постигне модернизацията му и да се отговори на климатичните изменения.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА