Открийте ни и в

България

Янев: Късно обявихме правилата, но те са необходими, иначе затваряме държавата

„Въпросът е дали ние заедно, като общество, можем да носим отговорност за своето настояще и бъдеще, затова ви призовавам за малко търпение и разбиране, за повече солидарност и съпричастност“, подчерта Янев.

публикувано

на

„Това, което предприемаме като временна мярка е изцяло провокирано от необходимостта да запазим живота на българските граждани и стабилността на здравната система, защото алтернативата е да затворим държавата“, обясни той.

„България се намира в момент на множество изпитания, които можем да преодолеем само с общи усилия. Изправени сме пред сериозни кризи, предизвикателствата са много и аз добре разбирам основанията за негативните обществени реакции“, предължи Янев.

„Няма да се оправдавам, нито ще защитавам безкритично действията на служежния кабинет. Да, направихме грешки – да се греши е нещо човешко, но същевременно направихме и много положителни стъпки“, смята премиерът.

Грешката ни е в това, че чакахме до последния момент, за да обявим тези правила“, допълни той. Той допълни, че това е било продиктувано, за да се даде максимално време общественият живот в страната да протича необзпокояван.

Според него категорично не може да се говори за локдаун, а става въпрос за меки мерки.

„Въпросът е дали ние заедно, като общество, можем да носим отговорност за своето настояще и бъдеще, затова ви призовавам за малко търпение и разбиране, за повече солидарност и съпричастност“, подчерта Янев, пише Фрогнюз.

Той призова и политическите партии за адекватно поведение и градивно отношение към проблемите на нацията, защото те нямат партиен профил.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА