Открийте ни и в

България

Янев при Херо Мустафа: Високо ценим подкрепата на САЩ

Основен приоритет ще бъде реализацията на проекта за придобиване на нова бронирана машина за Сухопътните войски

публикувано

на

Министърът на отбраната Стефан Янев се срещна с посланика на САЩ в България Н.Пр. Херо Мустафа. В срещата участва и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

„По време на разговора обсъдихме теми, свързани със стратегическото партньорство между двете страни, развитието на проектите за модернизация на българските въоръжени сили, както и средата на сигурност в региона.

Споделих, че българската страна високо цени подкрепата на САЩ за модернизацията на българските въоръжени сили и изразих надежда, че двете страни ще продължат да развиват и надграждат своето сътрудничество в тази насока“, уточнява Янев.

Стефан Янев категоричен: Войски на НАТО в България няма да има

По думите му той е отбелязал, че усилията му са фокусирани върху придобиването на нови способности за Българската армия: „Основен приоритет ще бъде реализацията на проекта за придобиване на нова бронирана машина за Сухопътните войски“.

Посланик Мустафа, на свой ред, е отбелязала готовността на американската страна да продължи да оказва съдействие и подкрепа за реализиране на съвместните инициативи в сферата на отбранителното сътрудничество, отчитайки българските потребности.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА