Открийте ни и в

Войната в Украйна

Япония изпраща дронове и облекла за химическа защита на Украйна

Азитаската страна не изпраща оръжия и ракети на Украйна, поради специфични държавни принципи, които позволяват такава стъпка само, ако сигурността на Япония е под риск

публикувано

на

Япония започва плавно да се отваря за света

Японското правителство ще достави на Украйна защитна екипировка, която предпазва от химически оръжия, както и дронове. Това съобщи министерството на отбраната източноазиатската страна.

Страната вече изпрати  хуманитарна помощ и оборудване от резервите на японските сили за самоотбрана – бронежилетки, защитни каски, топли дрехи, фото и видео оборудване, палатки, санитарни помещения, генератори за храна и енергия.

Токио обаче отказа на Украйна оръжия и ракети, за да не нарушава свои принципи. Въоръжение е разрешено да се доставя в чужбина само в случаите, когато то „допринася за каузата на мира и за сигурността на Япония“.

Нова порция санкции за Москва: Япония замрази активи на 398 руски граждани

След избухването на войната източноазиатската държава наложи поредица санкции на Русия. Тя замрази активите на стотици руски граждани, включително пълнолетните дъщери на президента Владимир Путин и съпругата на външния министър Сергей Лавров.

Япония планира да намали вноса на руски въглища с идеята да стигне до етап на пълно преустановяване на закупуването на суровината от Русия. Премиерът на страната Фумио Кишида аргументира действията на Токио със зверствата, извършени от руските въоръжени сили в Украйна като за първи път използва израза “военни престъпления”.

"Нов етап на терор": войници се насочват към Донбас; Русия може да използва химическо оръжие в Мариупол (НА ЖИВО)

Още след първите икономически рестрикции наложени от Япония, Русия прекрати преговорите с държавата за подписването на мирен договор, който да преустанови тлеещия конфликт от времето на Втората световна война за Курилските острови. Островната група, която японците наричат “Северните територии” е спорна зона за двете държави, които така и не сключват официално примирие. След действията на Москва, Япония обяви, че не променя досегашната си позиция за нуждата договор между двете държави да бъде подписан.

 

 

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА