Открийте ни и в

Крими в САЩ

Японската “Черна вдовица” в крайна сметка ще бъда екзекутирана

Остават подозренията, че тя е причинила още общо 7 смъртни случая освен тези, за които е осъдена

публикувано

на

Сн: Euronews, YouTube, кадър

Осъдената на смърт японска серийна убийца, позната под прякора Черната вдовица е изгубила обжалването на смъртната си присъда и ще бъде екзекутирана. 74-годишната Чисако Какехи  е взела живото на трима свои партньори, включително съпруга си, и се опита да убие и четвърти човек, преди дъ бъде разкрита.

Какехи прибра милиони от наследствата, след като изтрови жертвите си с цианид. Присъдата й бе издадена още през 2017 година, а адвокатите на осъдената я оспорваха с аргумента, че тя страда от деменция и не разбира правните процедури.

Върховният съд на Япония не уважи обжалването и разчисти пътя за екзекуцията на Черната вдовица. Какехи получи от медиите името на отровния паяк, чийто женски убиват мъжките си след секс.

След екзекуция на невинен: Може ли Байдън да промени нещо?

На процеса през 2017 стана ясно, че Какехи се е включвала в приложения за търсене на подходящи партньори и винаги и търсела богати хора без деца. Тя бе призната за виновна в убийството на двама такива свои приятели и на съпруга си – всичките на възраст между 70 и 80 години.

Съпругът й Исао Какехи изкара само месец след сватбата им през 2013 година, преди да почине с нейна помощ.

Сн: Euronews, YouTube, кадър

Какехи “изкара” от убийствата към 8,8 млн. долара, но изгуби повечето от тях на борсата за акции и дори изпадна в дългове. След това тя се е опитала да убие и ограби и четвърти мъж. Впоследствие и той е починал, но от рак.

“Черната вдовица”  има още трима други починали съпрузи, но не е получила обвинения във връзка с тяхната смърт. Остават подозренията, че тя е причинила още общо 7 смъртни случая освен тези, за които е осъдена.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено