Търговската асоциация, която представлява основните авиокомпании в САЩ, настоява да бъдат отменени привилегиите за летене на пътници, ако не носят маска. В изявление в понеделник асоциацията обяви актуализираните правила за пътниците на вътрешните полети. Основните авиокомпании, включително Alaska Airlines, American Airlines, Delta Air Lines, Hawaiian Airlines, JetBlue Airways, Southwest Airlines и United Airlines, ще прилагат следните правила за носене на маска на лицето:

  • Преди полета: Всяка авиокомпания ясно ще формулира своята индивидуална политика за маските, като може да изисква пътниците да спазват специфичните правила по време на процеса на чекиране.
  • На борда: На борда на самолета членовете на екипажа ще съобщят конкретни подробности относно маските, включително последствията, които пътниците могат да изпитат при нарушаване на правилата.
  • Последици за неспазване: Всеки превозвач ще определи подходящите наказания за пътниците, за които се установи, че не спазват правилата за носене на маска. Едно от наказанията може да е временно прекратяване на правата ви да летите със съответната авиокомпания.