Алекс Мърдо, адвокат от Южна Каролина, чиито жена и дете бяха убити през юни и впоследствие нае убиец да убие и него, ще се изправи пред съда по обвинение в измамна схема със застраховка.

Според съдебните документи той е уговорил бивш свой клиент да го убие, за да може сина му да получи застраховка от 10 милиона долара.

Мърдо е бил видян да излиза от кола и да влиза в център за правоприлагане на окръг Хамптън в четвъртък. Същият ден той трябва да се яви пред съда.

Изявление на Отдела за правоприлагане в Южна Каролина (SLED) потвърждава, че негови агенти са арестували адвоката, който е регистриран в центъра за задържане в окръг Хамптън. Обвиненията срещу адвоката са застрахователна измама, конспирация за извършване на застрахователна измама и подаване на лъжливо заявление в полицията. Случаят ще бъде воден от щатската прокуратура.

Мърдо беше прострелян в главата на 4 септември, но оцеля. Той призна за схемата за измама в понеделник, се казва в декларация в подкрепа на предполагаемия нападател, 61-годишния Къртис Едуард Смит. Според декларацията Мърдо е предоставил на Смит от окръг Колетън огнестрелно оръжие и му е казал да го застреля в главата.

Смит призна във вторник, че е "присъствал" на стрелбата срещу Мърдо и е изхвърлил огнестрелното оръжие. Той е обвинен в асистиране на самоубийство, заговор за извършване на застрахователна измама, насочване и изстрел с огнестрелно оръжие и нападение, според SLED.

Адвокатът на Мърдо, то сиБъстър