12-годишният Александър от Перник е открит жив и здрав в едно дере до гората.

По време на брифинг

на властите стана ясно, че момчето е контактно, откарано е в "Пирогов" за преглед. "Версиите за изчезването бяха много, нито една не е отхвърлена. Но здравата логика ни водеше към планината", каза старши комисар Павел Млеканов.

В 14:27 е открит

облечен с дрехите, с които изчезна на 11 ноември, докато се разхождаше с баща си. Те са иззети за разследването.„Вече имаме повод да се усмихнем след 7-8 дни невероятни изпитания. Сашко е намерен жив. Господ ни помогна. Детето е в „Пирогов”. Първите резултати са, че е в добро състояние”, каза кметът на Перник Станислав Владимиров.Главния прокурор Сийка Милева потвърди добрата новина. Тя уточни, че детето е намерено от доброволци. Новината мигновено заля социалната мрежа Фейсбук, след като невиждана по численост доброволческа акция бе организирана в първите дни от изчезването на момчето. Доброволците, които през изминалите 9 дни издирваха момчето, се събраха в Перник.

Александър е открит

в местността „Червена могила” край Радомир. Местността е труднодостъпна.Кметът на Перник, служебният вътрешен министър и говорителят на "Пирогов" Мария Пойрязова увериха, че детето е в добро състояние."Сашко е здрав, жив и в добро състояние. Открит е от доброволци и служители на МВР по време на обхождане на поредния участък", каза кметът на Перник Станислав Владимиров.Детето е здраво и в добро състояние. Тази криза приключи, заяви пред bTV служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.Разследването на случая ще продължи. Приоритет за нас беше да намерим детето живо и здраво, от тук нататък ще си свършим всичката работа, за да установим какво се е случило с детето, заяви Демерджиев.