Алек Болдуин и отговорникът за оръжията, Хана Гутиерес Рийд, ще бъдат обвинени в непредумишлено убийство заради фаталната стрелба по Халина Хътчинс. Според окръжния прокурор ги грози до 18 месеца затвор и глоба до 5000 долара.

Халина Хътчинс беше улучена с боен патрон

Прокуратурата не е повдигнала официално обвиненията - те ще го направят до края на месеца, пише DailyMail.Болдуин все още не е отговорил на обвиненията. През изминалите 15 месеца той категорично отречаше отговорността за инцидента, настоявайки, че не е дръпнал спусъка, въпреки съдебномедицинския анализ на ФБР, който доказва, че го е направил.

Обвинени ще са и други лица

Отговорникът за оръжията на филма " Rust " Хана Гутиерес Рийд ще бъде обвинена за непредумишлено убийство на Халина Хътчинс на снимачната площадка.

През март 2022 г. Гутиерес Рийд заявява, че не е била повикана да провери пистолета, от който в крайна сметка е изстрелян боен патрон, ранил фатално Хътчинс. Тя направи изявлението в отговор на съдебно дело, в което Болдуин заяви, че Хътчинс му е казала да натисне спусъка.

"Г-н Болдуин е знаел, че никога и при никакви обстоятелства не може да насочи огнестрелно оръжие към членовете на екипажа и е имал задължение за безопасност към колегите си", заяви Гутиерес Рийд.

"Въпреки това той насочи пистолета към Халина преди фаталния инцидент противно на всички правила и здравия разум", добави тя.

Сет Кени е другият обвиняем. Той е собственик на реквизитния магазин, използван от продукцията.