“Обръщам се към избирателите – дайте ни вашата сила, за да може “Демократична България” да защити единствения дневен ред, който е в полза на хората: един закон за всички, чиста от корупция страна, България, в която спокойно да отглеждаме децата си.” Това призова в интервю за БНТ водачът на листата на “Демократична България” в Пазарджик Антоанета Цонева. “Не слушайте фалшивите послания на хора, които бяха срещу ваксините в парламента, а се оказаха ваксинирани, същите са против еврото, а държат спестяванията си в евро. Гласувайте за европейско бъдеще, за избора на нашите деца, те знаят най-добре как искат да изглежда техния живот”, призова Антоанета Цонева. От многобройните си срещи с избиратели в пазарджишко и в Софийска област тя знае коя е основната тревога на хората – да бъдат защитени доходите им и да бъде омекотен шокът от инфлацията. “Демократична България” предлага най-сетне да се въведе определение за енергийна бедност, за да може подкрепата да бъде добре прицелена тъкмо към хората в нужда.

Трябва да извършим и реформа на пенсионната система, за да може нашите майки и баби, които са ни отгледали и които са изградили тази страна, да получават достойни пенсии”, каза Антоанета Цонева. Заедно с втората в листата на обединението Александра Стеркова, тя посети над 60 населени места в пазарджишко в рамките на четвъртата за година и половина предизборна кампания, където двете проведоха десетки срещи с гражданите и местния бизнес.

По думите й, хората много добре разбират какво означава “един закон за всички” – централна теза на “Демократична България”.

Изборният закон предвижда хората да имат сериозни проблеми с опорно-двигателния апарат, за да гласуват от вкъщи.