В Загреб е арестуван 46-годишен черногорски гражданин, съобщи местната полиция, като по-късно се разбира, че той е Драшко Вукович.

Полицейските служители са разбрали, че

в апартамент под наем в центъра на Загреб има чуждестранен гражданин, за когото е издадена международна заповед на Интерпол за „опит за контрабанда на наркотични вещества“.„При пристигането на адреса 46-годишният е арестуван и същия ден е отведен в Окръжния съд в Загреб за започване на процедура за екстрадиция“, съобщиха от полицията.Драшко Вукович е бивш сътрудник на наркобоса Дарко Шарич, съобщава „Курир“. Той бе задържан през април миналата година по заповед на Интерпол от 2009 г. и бе обвинен в разпространение на почти 500 килограма кокаин.

Драшко Вукович беше помощник-свидетел

в производството срещу групата на Дарко Шарич и други, обвинени в контрабанда на 5,7 тона кокаин от Южна Америка за Европа. Те бяха заловени в голяма операция с кодовото име "Балкански воин". Той свидетелства за това как са пренасяли контрабандно големи количества кокаин, че е сътрудничил на Драган Дудич Фриц и Анатазий Мартинич, но не и на Шарич, въпреки че преди това е дал показания, в които твърди, че Шарич е безспорният лидер.„Натоварихме дрогата на гумени лодки и я изхвърляхме от лодките някъде между Уругвай и Аржентина, след което ги натоварвахме в контейнери и на океански кораби“, каза Вукович на процеса.В средата на февруари 2007 г. Вукович беше арестуван в Копенхаген с 38 килограма кокаин на стойност няколко милиона евро, заедно с още двама граждани на Сърбия, всички от които имаха хърватски паспорти. В края на март 2007 г. той успя да избяга от датската полиция по време на преместването му в затвора, а 11 полицаи бяха ранени при уличен бой в центъра на Копенхаген. Вукович избяга с колата, в която се намираше, а акцията се предполагаше, че е организирана от негови съдружници от наркокартела, които са направили засада на полицейския автомобил. Датските медии написаха тогава, че това освобождаване е "най-бруталното и професионално в датската история".