В парламентарната вътрешна комисия при закрити врата бяха изслушани полицаи във връзка с катастрофата, причинена от Георги Семерджиев, при която загинаха две млади жени. След заседанието председателят на комисията Атанас Атанасов каза, че не е била споделена никаква класифицирана информация и не е разбрал защо МВР са искали то да е закрито, предаде БНТ.

Той заяви, че в случая със Семерджиев е представена справка от 7-8 страници. От нея е станало ясно, че само в годината, когато е придобил способност да управлява, има 3 нарушения.

"9 страници нарушения, констатации и нищо срещу този човек. От изслушванията днес няма данни за това да е имал някакъв чадър върху него. Важно е какво се е случило с този човек по образуваните досъдебни производства срещу него. Образувани са 4 или 5 досъдебни производства за различни видове престъпления, които са до никъде. Те се водят под надзора на прокуратурата", каза Атанасов.

Запитан дали има покровители, той отговори:

"Ако има такива (покровители), то те не са в МВР. Кой води досъдебните производства? Следствието и прокуратурата - няма нужда да гадаете. Би трябвало инспекторатът към Висшия съдебен съвет да извърши проверки какво се е случило, а инспекторатът е с изтекъл мандат от преди 2 години".

"Дали този човек е бил под някакъв чадър, нямаше как да го изясним, защото за мен остава съмнението, че проблемът е в сферата на съдебната власт", категоричен е председателят на парламентарната вътрешна комисия.

На въпрос защо, когато Семерджиев е спрян на 10 юни да шофира след употреба на дрога и не е търсен КАТ, Атанасов заяви, че е образувано досъдебно производство, което не е приключило. Висшите служители, които са били на заседанието днес изразяват мнение, че е бил умишлено пуснат.