Аутопсия потвърждава за самоубийството на кънтри звездата Наоми Джъд с пистолет през април 2022 г. Наоми Джъд почина на 76-годишна възраст. Певицата оставила предсмъртно писмо до тялото си.

Според доклада от аутопсията

Джъд се е борила с тревожност, депресия и биполярно разстройство.Съдържанието на предсмъртното писмо, написано от Джъд преди смъртта и, не е разкрито. Токсикологичен доклад разяснява, че певицата е имала няколко различни лекарства в тялото си по време на смъртта.Докладът от аутопсията гласи, че е имала огнестрелна рана. Джъд е транспортирана до медицински център Уилямсън след инцидента, където е обявена за мъртва малко след пристигането.Според доклада изстрелът е „перфорирал дясната страна на скалпа и е влязъл в черепа през входна огнестрелна рана“.

Две седмици преди смъртта си,

Наоми застана на сцената с дъщеря си Уинона по повод кънтри музикалните награди през април 2022г.Те изпяха въздействаща песен за помирение, написана от Наоми – „Love Can Build A Bridge“.Семейство Джъд каза в изявление: „Нашата любима майка и съпруга се поддаде на психично заболяване. Всеки, който е преминал през тази трагедия, разбира, че в дълбините на кризата на психичното здраве мисленето е дълбоко изкривено." Семейството помоли за уединение в този труден момент.