Байерн Мюнхен започна перфектно стремежа си към седма европейска купа, като победи Интер дома му с 2-0. Германският отбор доминираше от първия съдийски сигнал и напълно заслужено спечели трите точки, като Лерой Сане изигра главната роля.

Гостите непрекъснато нападаха и редовно тестваха дебютанта на Интер Андре Онана, който направи поредица от доста спасявания на Джошуа Кимих. Вратарят трябваше да се хвърли високо вляво, за да спаси мощен удар над гредата на Томас Мюлер.

Изглеждаше само въпрос на време Байерн да поведе и най-накрая германският тим направи в 25-ата минута, когато Сане брилянтно пое дългата топка на Кимих, заобиколи Онана и плъзна кълбото в долния ъгъл.

Интер имаше голям шанс да изравни след полувремето, когато Един Джеко добави рикошет в наказателното поле, но стреля отблизо право в Мануел Нойер. Това се оказа един от много малкото шансове за домакините и те бяха наказани, че го пропиляха, когато комбинация на Сане е Мане накара Данило Д'Амброзио да отклони топката в собствената си врата.

Оставащото време беше разходка в парка за Байерн, който смени някои от звездите си заради предстоящия в събота сблъсък от Бундеслигата с Щутгарт. Симеоне Индзаги, от друга страна, изпробва различни атакуващи опции, но те доведоха до само един изстрел в последните 20 минути.