Колумбийски следователи съобщиха, че в тялото на барабаниста на „Foo Fighters” Тейлър Хокинс, който почина в петък вечерта в хотел в Богота, са открити следи от марихуана, опиати, антидепресанти и други лекарства. "При токсикологичните изследвания на урината, извършени след смъртта на Тейлър Хокинс са открити 10 вида наркотични вещества", включително THC - който се съдържа в марихуаната - трициклични антидепресанти, бензодиазепини и опиоиди, се казва в изявление на разследващите, без да се уточнява дали наркотиците са причинили смъртта на 50-годишния музикант. Той свири с Foo Fighters вече над две десетилетия, като се присъединява към бандата малко след създаването на втория ѝ албум The Color and the Shape през 1997 г. В момента групата е на турне в Южна Америка, като в момента са в Колумбия. Според сп. Semana, което се позовава на местните власти, Хокинс е бил намерен мъртъв в хотел в северната част на Богота.

Foo Fighters трябваше да свирят на фестивала Estéreo Picnic, който се провежда в столицата на Колумбия в петък, но в изявление в Twitter организаторите на фестивала обявиха, че се отменя изпълнението на Foo Fighters поради "много сериозна медицинска ситуация".

Foo Fighters са създадени през 1994 г. от бившия барабанист на Nirvana Дейв Грол, който тук свири на китара и е основен вокалист. Така на Хокинс се падна нелеката задача да поеме барабаните в групата на един от най-известните барабанисти в рока.