45-годишната белгийка Корин Бастид беше спасена след като в продължение на шест дни останала заклещена в автомобила си. Жената катастрофирала в пика на горещата вълна, обхванала Западна Европа преди седмица.

Жената катастрофирала край Лиеж на 23 юли, два дни преди температурите в района да достигнат 41,7 ° C. Колата й се преобръща в канавка в отдалечен район, наранявайки гръбнака й и тя не успява да излезе от колата.

Макар и силно дехидратирана, тя остава в съзнание и оцелява, пиейки дъждовна вода. Жената била открита, след като била издирвана с дни от полицията по сигнал на семейството й.

От болничното си легло Корин каза, че е смятала, че никой няма да я намери в "ужасяващата жега".

„Първата нощ мобилният ми телефон не спря да звъни. Опитах се да му отговоря, но не можах, защото ръката ми беше ранена“, припомни си тя.

Тя си спомня как е губела съзнание всеки път, когато се е опитвала да се движи, за да се измъкне от колата. В крайна сметка, след много усилия, успяла да отвори една от вратите с крак.

"Най-трудното беше да лежа върху парчетата стъкло. Опитах се да се вдигна, но останах с впечатлението, че гърбът ми се разкъсва. Също така използвах мокър клон, за да създам усещането за влага в устата си. Но не чувствах глад", добави тя.

Въпреки ужасяващото си изпитание, жената твърди, че се чувства щастлива затова, че е оцеляла. През цялото време тя не загубила надежда, мислейки за децата си.