Прокурор от Софийска районна прокуратура е внесъл обвинителен акт срещу 19-годишния Васил Михайлов, който редица граждани на Перник посочиха за извършител на серия от физически нападения срещу беззащитни и по-слаби хора. Актът съдържа обвинения по 8 престъпления извършени в периода ноември 2021-а - юни 2022-а година на територията на миньорския град.
Престъпленията на Васил според прокуратурата 
На 21.11.2021 г. около 05,00 часа в заведение в гр. Перник, обвиняемият е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост.
На 11.12.2021 г. около 03,00 часа в близост до дискотека в гр. Перник, чрез нанасяне на удари с ритници и юмруци, Михайлов е причинил лека телесна повреда по хулигански подбуди. На 12.03.2022 г. около 22,30 часа в близост до спортна зала в гр. Перник, обвиняемият е удрял с метален бокс и е ритал мъж, вследствие на което му причинил средна телесна повреда по хулигански подбуди. На 09.04.2022 г. около 03,30 часа, в близост до детска площадка в гр. Перник, Михайлов удрял с ръце и крака човек и го порязал с нож. Вследствие на ударите му нанесъл лека телесна повреда по хулигански подбуди. След това се заканил с убийство на жена, като размахвал нож срещу лицето й. На 25.05.2022 г. около 02,30 ч. в близост до заведение в гр. Перник, обвиняемият е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред. На 29.05.2022 г. около 00,05 часа в близост до ресторант в гр. Перник, Васил е удрял множество пъти с юмруци мъж в областта на главата и тялото и му причинил средна телесна повреда по хулигански подбуди. На 11.06.2022 г. около 14,00 часа в близост до заведение в гр. Перник, обвиняемият е удрял многократно мъж в главата и му причинил средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на челюстта. По случаите е образувано досъдебно производство за нанасяне на средни телесни повреди на 3 лица, леки телесни повреди по хулигански подбуди на 2 лица, за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и за закана с убийство. В хода на разследването са разпитани множество свидетели, изготвени са голям брой експертизи, които сочат Васил Михайлов като автор на деянията. Предстои делото срещу обвиняемия да продължи в Софийски районен съд. Междувременно е постъпил сигнал от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, след който Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство за престъпление по чл. 144, ал. 2 вр. ал. 1 от НК. На 17.12.2022 г. около 11,30 часа в ареста на бул. „Г. М. Димитров“ в гр. София, Васил е отправил закана с престъпление против младши инспектор в Областна служба „Изпълнение на наказанията“ – София при изпълнение на служебните му задължения. Васил Михайлов е син на Бисер Михайлов, изпълняващ доскоро длъжността на заместник-окръжен прокурор в Перник. През юни заради скандала бащата беше премахнат от позицията след решение на Висшия съдебен съвет. Преди това пък главният прокурор Иван Гешев поиска Бисер Михайлов сам да се оттегли от поста поради морални съображения.