881 агенти на службата, която е натоварена с охраната на висшите държавници на САЩ, са дали положителни тестове за коронавирус в продължение на година, става ясно от правителствени данни, оповестени от организацията за наблюдение на действията на правителството. Citizens for Responsibility and Ethics in Washington (CREW).

Периодът, за който се отнасят записите, е от 1 март 2020 до 9 март 2021 година.

Данните са от платежната ведомост на агенцията и са получени по искане, основано на закона Freedom of Information Act. Те не съдържат имената и назначенията на хората, които са дали положителен резултат на тест за коронавирус. Повече от половината обаче – 477 – са работели в звеното за специални агенти, което е отговорно за опазването на президента и вицепрезидента, както и за техните семейства и за други членове на правителството.

подчертава, че администрацията на Тръмп е предприела действия, с които е рискувала заразяване на служители на Secret Service, но не може да докаже пряка връзка със заразените, защото тяхната самоличност остава скрита.След като Тръмп бе контактен с коронавирус, той предприе пътуване с президентски автомобил, а персоналът на службата караше колата и го охраняваше. Бившият президент също така взе участие в много митинги и събития, включително обявяването на номинацията на Ейми Кони Барет за Върховния съд, въпреки ограниченията за публични събирания.