Президентът на Русия страда от тежка кашлица и постоянно гадене.

Близките хора в обкръжението

на Владимир Путин започнали да се притесняват, че лидерът е отслабнал физически и страда от непрестанно влошаваща се кашлица и постоянно гадене, твърди вестник "Мирър".Според канала Телеграм General SVR през последните месеци той е отслабнал с цели 8 килограма, пише "24 часа". Не е известно кой е авторът на канала Telegram, но групата твърди, че има връзки вътре в Кремъл.Влошеното здравословно състояние на Путин било забелязано и от руския елит, който отдавна смята, че лидерът страда от рак, въпреки че Кремъл категорично отрича подобно твърдение. 

Между петък и неделя

Путин е видян само веднъж - на онлайн среща с губернатора на бившия лагер на ГУЛАГ в Магадан Сергей Носов. Такива срещи обаче често се възприемат като "консервирани" или се записват по-рано, а се излъчват в по-късните часове на деня.Съобщава се, че Путин е провел работна среща на четири очи със заместник министър-председателя Дмитрий Чернишенко. В краткото видео, което се е излъчило, руският президент отново се е закашлял, докато обсъжда осигуряването на спорт в украинските региони, които анексира.Източникът на канала в Телеграм, който не посочва доказателства за твърденията си, съобщава:"Както самият Путин, така и близките му, а също и лекарите, са обезпокоени от пристъпите на кашлица на президента, както и постоянното гадене и липсата на апетит, дължащи се на медикаменти и специална диета за онкоболни."

Освен това се твърди,

че Владимир Путин постоянно е в лошо настроение. Той дори крещял и използвал вулгарни думи по време на онлайн среща с министъра на отбраната Сергей Шойгу. След като видеоконферентната връзка с Шойгу била прекъсната, Путин не успял да продължи разговорите с останалите участници заради поредния силен пристъп на кашлица. Срещата била прекратена, а на президента била оказана медицинска помощ, твърди източник на Кремъл.По-рано тази година спекулациите относно здравословните проблеми на руския президент се засилиха, когато се появиха снимки, на които той трепери на парада на Деня на победата в Русия, а одеяло е наметнато върху краката му.В същия ден президентът изглежда накуцваше, докато полагаше венец на гроба на Незнайния воин.Във възстановено видео, заснето на 18 февруари, Путин бе заснет как неудържимо трепери, преди да посрещне Лукашенко в Кремъл.