"Промяната не идва с новото правителство. Виждаме все още някакво лутане и търсене на пътя за промяната. Ако не намерят правилния подход, начините и методите да се справят с кризите, наболяли напоследък - енергийната, социалната и икономическата, може да се каже, че промяната няма да дойде въобще". Това заяви в интервю пред BG VOICE политологът Борислав Ангелов. Той коментира и широката управляваща коалиция. "Опасността е как ще се справят с предизвикателствата, които са в момента. Намираме се в ситуации, в които трябва да решаваме кризи и трябват бързи мерки да се вземат за тях. Нямаме време да чакаме някои да се учат как се влиза в политиката". По думите му без опозиционните формации ГЕРБ и ДПС да се говори за промени в конституцията, е немислимо в момента. 

Воля за съдебна реформа има, но идеите са различни

"Воля за съдебна реформа има, намерения има, но идеите са различни. Няма ясна идея какво трябва да се случи там. Не трябва да се прави всичко, за да се смени един човек и да се сложи друг. В съдебната система трябва да има един цялостен подход за реформа", заяви Ангелов. 
Според него е очевидно, това което ще се случи, да се закрие спецсъда, защото там има абсолютен консенсус. "Той се превърна малко или много в бухалка и използване за извършване на други интереси и цели", добави политологът. 

Иван Гешев няма да си тръгне сам

"Не виждам как Иван Гешев ще си тръгне сам от поста. Процедура в момента няма, по която да се смени главния прокурор. Ще трябва да се търсят промени в законодателството, за да може да се случи премахването на Гешев", каза Ангелов. 

Румен Радев ще се гледа по друг начин през втория мандат

"Ще се гледа по друг начин на Румен Радев, очевидно вече го няма Бойко Борисов и ГЕРБ на власт, за да я има тази твърдост и този голям сблъсък. Очаквам в дадени моменти той отново да напомня за себе си", каза Ангелов. Въпросът е дали Радев ще предприеме някакви мерки в партийното строителство и дали ще се тръгне да се прави някакъв политически проект около него. Вижте и цялото интервю във видеото.